Cennet çorbası nasıl yapılır? Püf noktasıyla cennet çorbası tarifi!

Cennet çorbası farklı ve yöresel çorba çeşitlerinden biridir. Mısır unu, cennet çorbasının yapımında önemli rol oynayan malzemelerden biridir. Cennet çorbasının içerisine tavuk eti de koyarak çorbanızı bir miktar daha güzelleştirebilirsiniz.

Cennet çorbası, yaklaşık 30 dakikada hazırlanmaktadır. Sonbahar mevsiminde sık sık tükettiğimiz çorbalara farklı olarak Cennet çorbası, mısır unu ve patates gibi malzemeler ile yapılmaktadır. Cennet çorbası besin değeri açısından zengin bir çorba türüdür.

CENNET ÇORBASI MALZEMELERİ NELERDİR?

3 yemek kaşığı mısır unu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet patates

1 adet soğan

5 su bardağı sıcak su

2 su bardağı tavuk suyu

1 çay kaşığı sarımsak tozu

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Toz biber

Sıvı yağ

CENNET ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle uygun ebatlı bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.

Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.

Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.

Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.

Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın.

Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin.

PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Eğer sarımsak granülünüz yoksa patates ve soğandan sonra 1-2 diş sarımsak ilave edebilirsiniz.

Bu çorbanın içerisine haşlanmış tavuk eti de çok yakışmaktadır. Dilerseniz sizler de içerisine ekleyebilirsiniz.