Çene Çarpan Çorbası tarifi MasterChef izleyen bireyler tarafından aratılmaya başladı. Çene Çarpan Çorbası nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin 5 Kasım Salı günü yayınlanan bölümü Rüstempaşa Kervansarayı'nda çekildi. Yarışmacılar pehlivanlar için çeşitli yemekler yaptı ve onların yemesi için sundular. Bu yemeklerden birisi de Çene Çarpan Çorbası oldu. Haberimiz içerisinden Çene Çarpan Çorbası tarifi ve yapılışı ile ilgili ayrıntılara ulaşabilirsiniz
ÇENE ÇARPAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Çene Çarpan Çorbası yapılışı;
Çene Çarpan Çorbası hamuru hazırlamak için; un ve tuzu bir derin kaba koyun. Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin.
Çene Çarpan Çorbası Malzemeler
-Malzemeler
-Hamuru İçin;
-1 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-Alabildiği kadar su
Ayrıca;
-4 su bardağı su
-4 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 adet limonun suyu