Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan: Eski gelinim beni dolandırmak istedi

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, oğlunun ardından bu defa eski gelini Esra Cadun ile mahkemelik oldu. Cadun'un kendisini dolandırmaya çalıştığını, sağlığını ve güvenliğini tehlikeye soktuğunu iddia eden Doğan, 2 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.

NESLİHAN KESKİN

Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın oğlu Sedat Doğan, babasının uzun zamandır demans hastalığıyla mücadele ettiğini iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, doğru karar verebilme yetisini kaybeden İzzettin Doğan'a oğlunun vasi olarak atanmasına karar vermişti. İzzettin Doğan da, haberi olmadan akli melekeleri yerinde olmadığına ilişkin hastaneden rapor aldırdığı iddiasıyla oğlu ile raporu veren 7 hekim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemeye yapılan itirazların sonucunda, Sedat Doğan'ın vasilik görevinin sonlandırılmasına ve yerine geçici vasi atanmasına karar verilmişti.

KORUMA TALEBİNDE BULUNDU

İzzettin Doğan, bu defa eski gelini Esra Cadun ile mahkemelik oldu. Cadun'un başkaları aracılığıyla kendisini dolandırmaya çalıştığını ve kendi belirlediği çalışanları işe alarak sağlığını tehlikeye soktuğunu iddia eden İzzettin Doğan, geçici vasisi İbrahim Bülbül aracılığıyla mahkemeye başvurarak korunma talebinde bulundu.

1,5 MİLYON DOLAR ALACAKTI

Esra Cadun'un eski eşi Sedat Doğan ile husumetli olduğunun anlatıldığı dilekçede, "Esra Cadun, kayınpederi İzzettin Doğan'dan para almasına rağmen bunu inkar etmektedir. İzzettin Doğan'a karşı saygısız davranışlarda bulunan Cadun, eşi Sedat Doğan'a nafaka davası açmıştır. İzzettin Doğan da duruşmaya gelerek oğlu lehine, eski gelini Cadun'un ise aleyhine tanıklık yapmıştır. İzzettin Doğan'ın 16 yaşındaki torunu da S.H. isimli bir kişiyi eve sokmuştur. Bu kişi, İzzettin Doğan'ı dolandırmaya çalışmıştır. S.H. isimli kişi, reşit olmayan 16 yaşındaki bir çocuğu bir mekana ortak yapma vaadi karşılığında İzzettin Doğan'dan 1 milyon 500 bin dolar tutarındaki meblağı iki ay içinde ödeme taahhüdüne sokmuştur. Bahsi geçen dolandırıcılık teşebbüsü için Doğan savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. İzzettin Doğan'ın güvenliğini ve sağlığını tehlikeye atan Cadun hakkında uzaklaştırma kararı verilmesini talep ederiz" dedi.

UZAKLAŞTIRMA İÇİN EK SÜRE

Talebi kabul eden mahkeme, Esra Cadun'un 2 ay süreyle İzzettin Doğan'ın bulunduğu konuta yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine ve şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. İzzettin Doğan, uzaklaştırma kararının geçtiğimiz gün sona ermesinin ardından yeniden mahkemeye başvurarak uzaklaştırma kararının süresinin uzatılmasını istedi.