Careem Tu¨rkiye'de taksilerle yola devam edecek

Dubai merkezli arac¸ c¸agˆırma uygulaması Careem, Tu¨rkiye’de sadece taksiler aracılıgˆı ile gerc¸ekles¸tirecegˆi faaliyetlerini yeniden bas¸lattı. Tu¨rkiye’de taksi imajını ve hizmetlerini iyiles¸tirmek ic¸in o¨nemli yatırımlar yapacaklarını vurgulayan Careem Gelis¸en Pazarlar Direkto¨ru¨ I·brahim Manna, s¸u anda sadece I·stanbul ve Adana’da sundukları taksi c¸agˆırma hizmetlerini Tu¨rkiye geneline yaygınlas¸tırmak istediklerini ifade etti.

Dubai’de 6 yıl o¨nce kurulan ve Ortadogˆu’nun ilk ve tek teknoloji unicorn’u olan Careem, s¸u anda Kuzey Afrika, Tu¨rkiye, Pakistan ve Ko¨rfez u¨lkeleri bas¸ta olmak u¨zere 15’ten fazla u¨lkede 120 s¸ehirde faaliyet go¨steriyor. 1 milyondan fazla su¨ru¨cu¨ ile c¸alıs¸an s¸irketin kullanıcı sayısı ise 25 milyonu gec¸ti.

Tu¨rkiye'de iki sene o¨nce faaliyete gec¸tiklerini ve c¸ok bu¨yu¨k bir potansiyel go¨rdu¨klerini vurgulayan Careem Gelis¸en Pazarlar Direkto¨ru¨ Ibrahim Manna, kullanıcıların hayatlarını kolaylas¸tırabilecekleri ic¸in heyecan duyduklarını ifade etti.

CAREEM ILE TAKSI IMAJI DEGˆIS¸ECEK

Tu¨rkiye’de sadece ticari taksilerle gerc¸ekles¸tirecekleri faaliyetlerini yeniden bas¸lattıklarını duyuran Manna, taksi imajını ve hizmetlerini iyiles¸tirmek ic¸in o¨nemli yatırımlar yapacaklarını belirtti. Bunun aynı zamanda turistlerin deneyimlerine de olumlu yansıyacagˆını ifade eden Manna, s¸o¨yle konus¸tu:

"Hizmet aracı olarak taksileri kullanarak Tu¨rkiye pazarında yeni bir giris¸im gerc¸ekles¸tirmekten ve hizmetlerimizi yeniden sunmaya bas¸lamaktan bu¨yu¨k memnuniyet duyuyoruz. Tu¨rkiye pazarında binlerce kis¸iye is¸ imkanı sunacagˆız. Mu¨s¸terilerimiz evlerinin konforu ic¸inde dogˆrudan akıllı telefonlarından bir tus¸a basarak taksi c¸agˆırabilecek. Tu¨rk halkı ic¸in yeni ve akıllı s¸ehir ic¸i ulas¸ım do¨nemini bas¸latarak ulas¸ımdaki gelis¸menin bir parc¸ası olmaktan heyecan duyuyoruz."

Careem’in Tu¨rkiye’de artık XL segment arac¸lar ile faaliyet go¨stermedigˆinin altını c¸izen Manna, s¸o¨yle devam etti: "Careem Tu¨rkiye’de devletle el ele, yasa ve yo¨netmeliklere uygun olarak c¸alıs¸ıyor. Aynı zamanda ulas¸tırma profesyonellerini ve sekto¨ru¨ desteklemeyi amac¸lıyoruz. Sadece tahditli ve tahsisli plakaya sahip taksileri

kullanarak faaliyet go¨steriyoruz ve taksi du¨nyasına hizmet veren tu¨m paydas¸larla iletis¸im ic¸indeyiz."

TU¨RKIYE GENELINE YAYILMAK ISTIYOR

Careem'in Tu¨rkiye'de kalıcı oldugˆunu ve yatırım yapmanın yanında insanların yas¸am ve c¸alıs¸ma s¸ekillerini de degˆis¸tirdigˆini kaydeden Manna, "S¸u anda platformumuzda bulunan taksilerle birlikte is¸lerimizin bu¨yu¨du¨gˆu¨nu¨ go¨rmekten ve tu¨keticilerin Tu¨rkiye’deki yeni giris¸imimizden nasıl yararlanacagˆını du¨s¸u¨nmekten heyecan duyuyoruz." dedi.

Mevcut durumda Istanbul ve Adana’nın her yerinde taksi c¸agˆırma hizmetleri sunduklarını kaydeden Manna, hizmetlerini Tu¨rkiye geneline yaygınlas¸tırmak ve is¸ imkanları sunmaya devam etmek istediklerini kaydetti.