Cantık pide tarifi ve malzemeleri merak edildi. Ekranlarına en çok izlenen yarışma programlarından biri olan MasterChef'te bu akşam Cantık pide yapılacak. Kırmızı takımdan Didem mavi takımda Ebru Cantık pideyi en lezzetli ve doğru şekilde yaparak puanlama için şeflerin önüne sunacak.
CANTIK PİDE TARİFİ
Karıştırma kabının içine kıymayı koyup kalan malzemeleri rondodan geçirip üzerine ekliyoruz. Baharatı da ilave ettikten sonra harcımız hazır demektir.
Ilık süt ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıp 5dk bekletin.
Sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyip en az 5 dk yoğurun.
Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilecek.
Sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin hamur iki katına çıkınca iki yoğurup maya kokusunu çıkarın.
Elinizi hafif yağlarayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizin.
Aralıklı bir şekilde ben 5 adet dizin.
Bu hamurdan bu ebatlarda toplam 14 adet pide çıkıyor.
Hamurların ortasını bastırarak inceltin
Hazırladığımız harçtan pidelerin ortasına bolca koyup yayın.
10-15 dk tepside dinlendirip yumurta sarısını sürdükten sonra 190° inceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin