‘Canavarca’ öldürdü hırsızlıktan yakalandı

Adana’da 6 yıl önce bir cinayete karışan ve yargılandığı davada da; ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan 18 yıl 4 ay hapse mahkum edilen Ferit B., 4 ay önce cezaevinden kaçtı. Polisin köşe bucak aradığı zanlı, hırsızlık yaparken ev sahibi tarafından kıskıvrak yakalanıp polise teslim edildi.

SONER KAN - ADANA

Adana’da 23 yaşındaki Ferit B., 6 yıl önce işlediği bir cinayetten; ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan tam 18 yıl 4 ay hapse mahkum edildi. Polis, yaklaşık 4 ay önce cezaevinden kaçan zanlı, polis tarafından köşe bucak aranırken, hırsızlık için girdiği bir evde, ev sahibi tarafından kıskıvrak yakalandı. Ferit B., yeniden cezaevine gönderildi.

 
HIRSIZLA KARŞILAŞTI

Olay, merkez ilçe Çukurova’ya bağlı Toros Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Söz konusu apartmanın 4. katındaki evinde uyuyan Uğur B., gece geç saatlerde gelen sesler üzerine uyandı. Evine giren hırsızla karşılaşan Uğur B., zanlıyı yakalayıp etkisiz hale getirdikten sonra durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, şahsı gözaltına alarak, sorgulanmak üzere emniyete götürdü.

 
POLİSE SAHTE İSİM VERDİ

Emniyette adının ‘Umut B.’ olduğunu söyleyen zanlının, kesin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatılırken, şahsın yapılan aramasında da üzerinden Uğur B.’nin evinden çalındığı belirlenen; cep telefonu ve güneş gözlüğü ile birlikte içinde 900 dolar ve 250 TL nakit paranın bulunduğu cüzdan çıktı. Bu arada polis, yaptığı çalışmada şüphelinin gerçek isminin de Ferit B. olduğunu tespit etti.
 
CEZAEVİNDEN KAÇTI

Yapılan ‘GBT sorgusu’nda da Ferit B.’nin, 9 Haziran 2010 tarihinde Adana’da işlediği bir cinayetten dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildiği, olayla ilgili ağır ceza mahkemesinde yargılandığı davada da 2014 yılında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildiği ortaya çıktı. Zanlının, yaklaşık 4 ay önce de kaldığı cezaevinden katçığı belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ferit B., yeniden cezaevine gönderildi.