Udumbara çiçeği nedir? İşte Udumbara çiçeği efsanesi!

3 bin yılda bir açtığına inanılan Udumbara çiçeği Çanakkale'de görüldü. Çiçek, Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor. Udumbara Sanskritçe'de 'Cennetten gelen hayır çiçeği' anlamına geliyor. Udumbara çiçeği hakkında merak edilenleri haberimizin içerisinden okuyabilirsiniz.

3 bin yılda bir açtığına inanılan Udumbara çiçeği Çanakkale’de görüldü. Çiçek, Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor. Udumbara Sanskritçe’de 'Cennetten gelen hayır çiçeği' anlamına geliyor. Udumbara çiçeği efsanesi ile ilgili ayrıntılar sizlerle...

UDUMBARA ÇİÇEĞİ EFSANESİ NEDİR?

Budistlerin inandığı efsaneye göre, 'Youtan Poluo' olarak bilinen udumbara çiceği, 3 bin yılda bir çiçek veriyor. Udumbaranın eski Hint bölgesinin en eski dili Sanskritçe’deki anlamı 'Cennetten gelen hayır çiçeği' olarak biliniyor.

Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen udumbara çiçeği, üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle fark edilmesi çok zor. 3 bin yılda bir açtığı söylenen çiçek bu nedenle Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor.

Budizm efsanesinde Udumbara çiçeği ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına inanılıyor. Uzmanlar ise udumbara çiçeği olarak lanse edilen organizmanın, aslında bir böceğe ait yumurtalar olduğunu belirtiyor.

ÇANAKKALE'DE GÖRÜLDÜ

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Beybaş köyünde, ailesiyle birlikte kiraz hasadı yapan Zeynep Ayhan (18), dinlenmek için mola verip altında oturduğu ağacı incelerken bir kiraz ve yaprağın üzerinde 'udumbara' çiçeğini fark etti.

Zeynep Ayhan, Budizm efsanesinde yer alan ve 'cennetten gelen hayır' olarak bilinen çapı 7 mm, gövdesi ise 1 mm olan efsane çiçeği bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.