Çamlıca Tepesi nerede? Çamlıca Tepesi'ne çekilen Türkiye'nin en büyük bayrağı kaç metre?

Devasa Türk bayrağı İstanbul'un Çamlıca Tepesi'ne dikilen 111 metrelik bayrak direğine çekildi. Bayrağı göndere çekme törenine katılan Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar Çamlıca Tepesi nerede? Çamlıca Tepesi'ne çekilen Türkiye'nin en büyük bayrağı kaç metre? sorularının yanıtını araştırıyor...

Çamlıca Tepesi'ne çekilen Türkiye'nin en büyük bayrağı gündemde merakla araştırılan konular arasında yerini aldı. Devasa Türk bayrağı İstanbul'un Çamlıca Tepesi'ne dikilen Türkiye'nin en uzun bayrak direğine çekildi. Peki, Çamlıca Tepesi nerede? Çamlıca Tepesi'ne çekilen Türkiye'nin en büyük bayrağı kaç metre?

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BAYRAĞI KAÇ METRE?

111 metrelik bayrak direğine çekilecek Türkiye'nin en büyük bayrağı 1000 m2 bayrak büyüklüğüne sahip.

İstanbul'un birçok noktasından görülebilecek bayrak, şehrin silüetine anlam katacak.

Bakanlık tarafından 31 Ocak 2021'de yapımına başlanan yaklaşık 100 ton ağırlığında ve 111 metre yüksekliğindeki direğin alt çapı 335 santimetre, üst çapı 75 santimetre olarak hesaplandı.

İnşa edilen direğin tabanı için 32 ton demir, 240 metreküp beton kullanıldı. Bayrak direği, kaynaksız geçmeli sistem olarak tasarlanıp, en alt parça 410 santimetre, en üst kısım 140 santimetre iç içe giriyor. Toplam direk imalatı 144,75 metre oldu.

ÇAMLICA TEPESİ NEREDE?

Büyük Çamlıca Tepesi İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar ilçesi sınırlarında yer alır. Büyük Çamlıca Tepesi denizden 268 m yüksekliktedir ve Nurbaba Tekkesi ve TV verici kuleleri burada yer alır.