Çamlıca Kulesi açıldı mı, nerede? Çamlıca Kulesi yüksekliği kaç metre?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ''Sadece ülkemizde değil tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olduk.'' dedi. Bu açıklamasının ardından Çamlıca Kulesi yüksekliği kaç metre? Çamlıca Kulesi açıldı mı, nerede? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Çamlıca Kulesi'nin teknik özelliklerini sizler için derledik...

Çamlıca Kulesi'nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, İstanbul'un en yüksek yapısı ünvanına sahiptir. Dünyada ilk kez 100 radyonun frekansı karışmadan bir yayın yapılabilecek. İşte Çamlıca Kulesi'nin tüm özellikleri....

ÇAMLICA KULESİ YÜKSEKLİĞİ KAÇ METRE?

Deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule İstanbul'un en yüksek yapısı ünvanına sahiptir. Dünyada ilk kez 100 radyonun frekansı karışmadan bir yayın yapılabilecek. Kule bünyesindeki sosyal tesislerin Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır.

ÇAMLICA KULESİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Toplam yüksekliği 369 metre olan kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapıdan oluşuyor 145 metresi ise anten bölümü olarak kullanılıyor. Çamlıca Kulesi'nin ışıklandırmalarında 16.7 milyon renk kullanılıyor. 33 büyük anten sökülerek antenler tek kulede toplandı. 30 bin 150 metrekarelik sosyal alanlara 2 bin 750 ağaç dikimi yapıldı.

Çelik anteni ile birlikte yerden 369 metre yüksekliğe ulaşan kulemiz 9 büyüklüğünde depreme ve şiddetli rüzgarlara karşı dirençli bir şeklide inşa edilmiştir. Zemin kotu 218 metre olan Çamlıca Kulesi'nin zemin altında 4 kat ve üzerindeki 45 katı ile toplamda 49 katı bulunmaktadır. Kulede, 27 bin metrekare cephe kaplaması gerçekleştirilmiştir. Zemin katında podyumun yer aldığı kulenin teknik katlarının üzerinde seyir katları ve restoran katı ve cafe katları yer almaktadır.