Çamaşır makinesindeki vahşetin cezası 80 TL

Tunuslu bir kişiyi öldürüp cesedini çamaşır makinesiyle banyoya gömmekle suçlanan 3 sanıktan biri 80 TL ceza aldı, hükmün açıklanması ertelendi. Diğer iki sanık beraat etti.

İstanbul Fatih’te 12 Haziran 2018’de ihbar üzerine polisin gittiği giriş kattaki dairenin banyosunda, üzeri betonla kapatılmış çamaşır makinesi bulundu. Beton kırılarak çıkarılan ve kapağı açılan makineden Tunuslu Rojdi Tubuldi’nin (50) cesedi çıktı. Evdeki Tunuslu şüpheliler Mohammed Aymen Mımounı, Samı Ben Abdelghanı ve Necla Mekni, uyuşturucu kullanırken fenalaşan arkadaşlarının öldüğünü, korktukları için de cesedini makineye koyup gömdüklerini söyledi. Mımounı’nın olaydan sonra Tunus’a gittiği, vicdan azabı çektiği ve Türkiye’ye dönüp ihbarda bulunduğu öğrenildi.

YARDIM ETMEK YERİNE SAKLADILAR

Adli Tıp raporunda uyuşturucudan zehirlendiği tahmin edilen Tubuldi’nin kesin ölüm nedeninin belirlenemediği, kafatasındaki kırıkların da ölüm tarihinden en az 6 ay önce meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Savcı, kasten öldürme suçundan yargılanan sanıkların maktulü hastaneye götürmeyip olayı sakladıklarını belirterek cezalandırılmalarını istedi. Olay sırasında evde olmayan Mekni, beraat etti. Abdelghanı hakkındaki davanın düşürülmesine hükmeden mahkeme, Mımounı’yı da 80 TL adli para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.