Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ne zaman açıldı? MasterChef'in çekildiği Çam ve Sakura Hastanesi nerede?

Çam ve Sakura Hastanesi MasterChef ekibini ağırlıyor. MasterChef'in 22 Ağustos tarihli bölümünde yarışmacılar Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde dokunulmazlık için rekabet edecekler. Hastane doktorlarından oluşan bir ekip ise yarışmacıların yapmış oldukları yemekleri tadacaklar. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi koronavirüs salgını sürecinde açılmış ve geniş kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştı.

MasterChef ekibi; yarışmayı, 22 Ağustos tarihli bölümde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde gerçekleştiriyorlar. Mavi ve Kırmızı takım yarışmacıları dokunulmazlık için mücadele verecekler. Aynı zamanda yapılan yemekler de Çam ve Sakura Hastanesi doktorlarına ikram edilecek. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi koronavirüs salgını sürecinde açılmıştı.

ÇAM VE SAKURA HASTANESİ NEREDE?

Çam ve Sakura Hastanesi Başakşehir Olimpiyat Bulvarı Yolu üzerinde bulunuyor. Hastane, İstanbul Havalimanı'na yakınlığı ile de yabancı misafirlere kolaylık sağlıyor.

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ NE ZAMAN AÇILDI?

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 21 Mayıs 2020 tarihinde Japonya Başbakanı Abe ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılmıştı.

Başkan Erdoğan, açılışta şunları kaydetmişti;

"Bu hastanenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını istiyorum. Yüklenici firmadan, işçiye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk- Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. İsmini Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. İsmi ile uyumlu olması için hastanenin etrafını çam ve sakura ağaçları ile donattık. Bunlar bizim dostluğumuzu sembolize eden adımlar oluyor. İstanbul'un gurur abidesi olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık.

Bu hastane Türk ve Japon işbirliğinin bir dayanışmasıdır. Bu hastane büyüklüğü ile şimdiden dünyanın en büyük hastaneleri arasına girmiştir. 2682 yatağı, 782 klinik odası ile koronavirüs ile mücadelede kritik bir rol oynayacaktır. Tam kapasitede 35 bin günlük hasta kapasitesine sahip. 3 helikopter pisti de bulunuyor."

SAKURA NE DEMEK?

Sakura, Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir.

Sakuranın Türkçe anlamı kiraz çiçeğidir.

Çiçekleri ağır ağır açar ama çok çabuk dökülür. Hem hayatın başlangıcını yani baharı müjdeler, hem de kaçınılmaz sonunu simgeler. Japonya'da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder.