Çakma İHA'ya general müdür

Ocakcı Holding'le binlerce kişiyi çarpan Sedat Ocakcı'nın sözde drone fabrikasına genel müdür olarak emekli Tuğgeneral Alkan'ı görevlendirdiği öğrenildi.

İzmir'de yüksek kâr vaadiyle 2.5 milyar TL'lik dolandırıcılık yapmakla suçlanan Ocakcı Holding'in sahibi Sedat Ocakcı ile eşi Seçilay Ocakcı'nın da aralarında olduğu 27 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan olduğu öğrenildi.

1.5 YIL ÖNCE EMEKLİ OLMUŞ

Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda alınan kararla 30 Ağustos 2022'de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli edilen Alkan'ın daha sonra holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız'ın genel müdür yardımcılığı görevine başladığı belirlendi. Sedat Ocakcı'nın göz boyamak için Yozgat'ta yapacağını öne sürdüğü drone fabrikasının da söz konusu şirkete bağlı gözüktüğü anlaşıldı.

Emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan, genel müdür yardımcısı olarak savunma sanayi fuarlarına katılmış.

TABELA VAR ÇALIŞMA YOK

Yozgat Bozok Organize Sanayi Bölgesi Yatırım Alanı'nda ilk 3-4 ay hafriyat alındığını; daha sonra çalış- maların durduğu belirlendi. Arazide sadece 'Meta Yıldız Dron Fabrikası' şeklinde tabela asılı olduğu görüldü.

Sözde İHA ve drone fabrikası için Yozgat'taki arazinin 15 Temmuz 2023'te tahsis edildiği öğrenildi. Sedat Ocakcı'nın üsteğmen iken FETÖ soruşturması kapsamında 2019'da TSK'dan ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.

AİLECE KAÇMAK İSTEMİŞLER

Sedat Ocakcı'nın, 2 Ocak'ta holding çalışanlarıyla vedalaştığı, 2 Şubat'ta ise ailesiyle birlikte Dubai'ye kaçmak için Esenboğa Havalimanı'na gittiği, ancak pasaport kontrolünde yurt dışı yasağı olduğunu öğrenince uçağa binemediği belirlendi. Ocakcı'nın aeşi Sevilay, annesi Yıldız Albaz ile holdingin basın müdürü Çağatay Durak ile eşi Cansu ile havalimanına gittiği anlaşıldı.