Kosova'nın Prizren şehrindeki Osmanlı yapıtı Bayraklı Cami avlusunda Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen yaklaşık 2 bin kişilik iftara Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay, kızları Ayşe ve Büşra Altunay, Federasyon Başkanı Recep Varol, Prizren Başimam Ali Vezaji, NATO bünyesinde Kosova'da görev yapan Türk askerleri ve çok sayıda Kosovalı vatandaş katıldı.
İftar yemeği Bulgaristan ve Makedonya'da olduğu gibi yine Sultangazi Belediyesi sponsorluğunda Prizren'de özel kazanlarda pişirilerek alana getirildi. Başkan Cahit Altunay da iftar öncesi yapılan hazırlıklarla yakından ilgilendi. Gönül sofrasında bir araya gelen Kosovalı Müslümanlar, ezanın okunması ile birlikte Ramazan'ın bereketini aynı sofrada paylaştı.
"MEHMET AKİF'İN DOĞDUĞU ŞEHİRDE BULUNMAKTAN KEYİF ALIYORUZ"
"BURASI GÖZ DOLDURAN BİR YER"
"Ramazan ayı dostlukların pekişmesi için gelir" diyen Başkan Altunay, "Öyle bir ay ki bu kardeşlerimizi bile unuttuğumuz zamanları hatırlatır. Annemizi, babamızı, komşularımızı, yakın ülkedeki soydaşlarımızı hatırlatır. İşte bugün o soydaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çok yoğun kalabalıkları ağırladık. Mehmet Akif'in doğup büyüdüğü bu yerde bize yoğun bir ilgi var. Burası köprüleriyle, kalesiyle, camileriyle göz dolduran bir yer. Yapılan her şey doğal. İnsanları da zararsız ve misafirperver. Belki ekonomik olarak sıkıntıları var ama burada her gün turizm canlanıyor" şeklinde konuştu.
Balkanlar'da kurdukları iftar sofraları haricinde Sultangazi'de de dünya Müslümanlarını buluşturduklarını dile getiren Cahit Altunay, "15 İslam ülkesini Sultangazi'de ağırlıyoruz. Elden ele gönülden gönüle bir köprü kuruluyor. İnşallah bunu daha da güçlendirerek farklı noktalara, daha büyük bir kardeşliğe vesile olacak şekilde taşımamız gerekiyor" dedi.
"HATIRALARI CANLANDIRMAK ADINA BİZE BÜYÜK BİR SORUMLULUK DÜŞÜYOR"
Kültürün gelecek nesillere aktarılması için idarecilere çok iş düştüğünü belirten Altunay, şunları söyledi: "Bizler idareciler olarak şunları yapmamız lazım. Belki unutulanları hatırlatmak, eskiyenleri yenilemek, geçmişten kalan hatıraları canlandırmak adına bize büyük bir sorumluluk düşüyor. Bizden sonra gelecek nesile biz bunları söylemezsek veya onları yenilemez, tazelemezsek bizden sonra gelen nesil ondan sonra geleceğe fazla bir şey veremeyecek. Biz, bizden sonra gelecek nesile de büyük bir yol haritası olmak zorundayız."