Büyük yangının yıldönümünde yine aynı kâbus! Marmaris 2 saatte kurtarıldı

Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangın yerleşim yerlerine sıçradı, bir otel ve villa alevler içinde kaldı. İlk müdahaleyi 10 dakikada yapan ekipler, yangını 2 saatte kontrol altına aldı.

ENDER TÜRKKAN

Muğla Marmaris'in İçmeler Turunç mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yerleşim yerinin yanı başındaki yangını söndürmek için ekipler seferber oldu. Alevlere ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı. Alevlerin tehdit ettiği 2 apart otel ile 13 ev tahliye edildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler bir villa ile Marmaris Turizm Meslek Yükseokulu Uygulama Oteli'ne sıçradı. Otelin üst kısımlarında hasar meydana geldi. Yoğun çabalar sonucu yangın 2 saatte kontrol altına alındı.

YİNE TRAFO ŞÜPHESİ

Söndürme çalışmalarına destek verirken yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Dün de bir yangın tehlikesi geçirdik, birkaç hektarlık bir alan yandı. Buradaki duruma baktığımızda ilk izlenimimiz yangının trafodan çıkmış olabileceği yönünde" diye konuştu. Muğla Datça'da 13 Temmuz'daki orman yangınının da elektrik trafosundan çıktığını açıklanmıştı.

AKILLARA SABOTAJI GETİREN TESADÜF!

Geçen yıl 29 Temmuz'da da Marmaris'te günler süren büyük bir orman yangını çıkmıştı. Marmaris yangınının yıl dönümünde ilçede tekrar yangının çıkması sabotaj şüphesini akıllara getirdi.