Bursa'da ‘çöp ev'den kurtarılmıştı... Muhammet artık devlete emanet

Bursa'da ‘çöp ev'den kurtarılan Muhammet, tedavisinin ardından taburcu edildi. Muhammet, Aile ve Sosyal Hizmetler'e ait eve yerleştirildi.

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde, 21 Temmuz'da boşaltılmak istenen 'Çöp Ev'deki kilitli odada, teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkoyulan Cem Muhammet A., baygın bulunmuştu. Kardeşinin oğlu Cem'e bebekliğinden beri annesinin baktığını, ölünce de kendi yanına aldığını söyleyen Kamuran Pınar A., gözaltına alındı. Cem Muhammet A., Antalya'da oturan annesi Yasemin A.'ya teslim edilmiş, Kamuran Pınar A. ise tutuklanmıştı. Muhammet, savcılık emriyle Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince annesinden alınıp, tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülmüştü.

PSİKOLOJİK DESTEK SÜRECEK

Tedavi sürecinde 20 kiloya kadar ulaşan Cem Muhammet, 22 günün ardından taburcu edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından hastaneden alınan Cem Muhammet, adresi gizli tutulan eve yerleştirildi. Muhammet'in psikolojik ve gelişimsel süreciyle ilgili tedavisinin devam edeceği, düzenli kontrol edileceği öğrenildi.