Bursa Ulucami patlama haberi ve son dakika gelişmesi

Bursa’da Ulu Camii yakınlarında akşam saatlerinde şiddetli bir patlama oldu. Bursa Valiliği, yaşanan patlamaya kadın canlı bombanın yol açtığı, intihar bombacısının kendisini patlattığını açıkladı. Patlamada bir kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ''13 yaralı var hayati tehlikeleri yok'' açıklamasında bulundu. Bursa Ulucami patlama son dakika haberi ve en son gelişmeler burada...

Bursa Ulucami patlama son dakika haberi ve en son gelişmeler bu sayfada. Bursa kent merkezinde Ulu Camii yakınında bir canlı bomba saldırısı meydana geldi. Saat 17.25 meydana gelen saldırı sonrası bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. 

BÖLGE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Patlamanın ardından meydan yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  Bursa'daki canlı bomba saldırısında önemli gelişme   Bursa’da meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Bursa Ulu Camii yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen, 13 kişinin yaralandığı, canlı bombanın öldüğü saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin il dışında gözaltına alınarak Bursa’ya getirildiği öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.  
  Bursalılar teröre inat Ulucami'ye akın etti   Bursa'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamaya inat Bursalılar sabah namazında Ulucami'ye akın etti. Öte yandan Ulucami çevresindeki çarşı esnafı sabahın ilk ışıklarıyla patlamada hasar gören dükkanlarının tadilatına başladı.  

Bursa Ulucami'de dün akşam saat 17.26'da meydana gelen, 1 kişinin ölümüne, 13 kişininde yaralanmasına sebep olan patlamanın ardından Ulucami'de ilk namaz kılındı. Kılınan sabah namazında cemaat diğer günlere göre oldukça kalabalıktı. 'Teröre inat buradayız' mesajı veren Bursalılar kılınan sabah namazının ardından camiden ayrıldı. Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Ulucami cemaatinden Emin Aksakal, "Dün ikindi namazının ardından cenaze namazı kılmak için hazırlanıyorduk. O esnada bir patlama oldu. Herkes kaçışmaya başladı. Ama bugün cemaat korkmayarak geldi. Genelde bir buçuk, iki saf cemaat olurdu bugün üç saf olduk" şeklinde konuştu. Yine Ulucami cemaatinden Ali Akpınar, "Kimse buraya korkarak gelmiyor. Kimseyi yıldıramazlar. Herkes rahat bir şeklde hayatına devam ediyor" şeklinde konuştu.

ESNAF KEPENK KAPATMAYACAK

Tam patlamanın olduğu noktadaki dükkanları hasar gören çarşı esnafı da sabahın ilk ışıklarıyla yaralarını sarmaya başladı. İşe kırılan dükkan camlarını değiştirmekle başlayan esnaflar da 'Teröre inat buradayız' mesajını yineledi. Ulucami çevresınde ve kritik noktalarda polis ekiplerinin nöbeti sürerken olay yeri inceleme ekiplerinin de halen patlama noktasında çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

İŞTE BURSA ULUCAMİ SALDIRGANININ SON GÖRÜNTÜLERİ

Edinilen bilgiye göre, görüntülerde Bursa Ulucami’de düzenlenen bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist otogara geliyor. Saat 09.22’de otogara gelen ve bir firmanın bilet gişesine giden terörist, daha sonra yine otogardan ayrılıyor. Rahat tavırlar sergileyen kadın teröristin saat 11.00’da Çanakkale’ye hareket eden bir otobüs için bilet aldığı belirlendi.İHA