İstanbul, İzmir, Ankara Berat Kandili iftar vakti 2021! Bugün iftar saat kaçta açılacak?

İslam dininde en faziletli gecelerden biri olan Berat Kandili bugün idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yer alan bilgilere göre, Hz. Peygamber (s.a.s.), Şaban'ın ortasında (Berat gecesi) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz buyurmuştur. Dün gece sahura kalkıp oruç tutan vatandaşlar bugün oruçlarını açacaklar. Bugün iftar saat kaçta açılacak? İstanbul, İzmir, Ankara Berat Kandili iftar vakti kaç? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.

Şaban ayının on beşinci gecesi olarak bilinen Berat Kandili, bugün idrak ediliyor. Bu özel günü dua ile, ibadet ile, oruç ile geçirmek isteyen müslümanlar dün gece sahura kalktılar. Peki, bugün oruçlar saat kaçta açılacak? İstanbul, İzmir, Ankara Berat Kandili iftar saati kaç? İşte tüm merak edilenler...

BUGÜN İFTAR SAAT KAÇTA AÇILACAK?

İstanbul: 19:30

Ankara: 19:14

İzmir: 19:36

Bursa: 19:29

Adana: 19:03

Antalya: 19:22

İL İL AKŞAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bugün hangi kandil programları var? 27 Mart Berat Kandili Tv programları listesi!

BERAT KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Dinî açıdan güneşin batmasıyla önceki gün sona erer ve yeni bir gün başlar. Gece gündüzden önce gelir (Kurtubî, el-Câmi', XIV, 15). Nitekim Ramazan ayı, Şaban ayının son gününde güneşin batışıyla başladığı için, o gece teravih namazı kılınmakta ve Ramazan'ın son gününde güneşin batışıyla Şevval ayı başladığı için, o gecede teravih namazı kılınmamaktadır. Cuma günü de Perşembe günü akşam vaktinin girmesiyle başlar, Cuma günü akşam vaktine kadar devam eder.

Mesela "Recebin ilk Cuma gecesi" dendiği zaman perşembeyi ilk Cumaya bağlayan gece (akşam vaktinden sabah vaktine kadar olan süre) anlaşılır. Yine "Şaban'ın 15. gecesi" bu ayın 14. günü 15. güne bağlayan gece, "bayram gecesi" de arefe gününü bayrama bağlayan gecedir.

Bu itibarla kandil geceleri için tutulan nafile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte oruç tutulabilir.

BERAT KANDİLİ ORUCU TUTMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Bu mübarek gecenin gündüzünde oruçlu olmanın, Allah katında çok kıymetli olduğu çeşitli İslam alimleri tarafından söylenmektedir.

Berat Kandili namazı nasıl kılınır ve nasıl niyet edilir? Berat Kandili 100 rekat namaz kılınışı nasıldır?

Berat Gecesi yapılacak ibadetler nelerdir? Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?

Berat Gecesi okunacak dualar hangileri? Peygamber Efendimizin Berat Kandili duası nedir, nasıl okunur?

Berat Kandili 2021 mesajları! Resim, dualı, hadisli, en anlamlı kandil sözleri ve mesajları burada!

Berat Kandili ile ilgili hadisler nelerdir? Berat Gecesi ile ilgili ayetler ve hadisler!