Bu yıl 23 Nisan ne zaman kutlanacak? 23 Nisan hangi güne denk geliyor?

23 Nisan için kısa bir süre kaldı. Öğrenciler bu anlamlı güne özel verilen ödevleri yerine getirirken akıllara Bu yıl 23 Nisan ne zaman kutlanacak? 23 Nisan hangi güne denk geliyor? sorusu geldi. Geçen yıl koronavirüs salgınından dolayı 23 Nisan hafta sonu tatili ile birleştirilmiş ve 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

23 Nisan'ı çoşku ile kutlamak isteyenler aramalarında konuya yer verdi. Geçen yıl bilindiği üzere ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı perşembe gününe denk gelmişti. Bu sebeple hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile bayram birleştirilmişti. Bu yıl 23 Nisan ne zaman kutlanacak? 23 Nisan hangi güne denk geliyor?

23 NİSAN NE ZAMAN, HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl cuma gününe denk geliyor.

23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Bu yıl 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar gelince haberimize konuya dair son gelişmeleri ekleyeceğiz.

Geçen yıl hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili ile birleştirilmişti. Bu sebeple 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SON AÇIKLAMALARI

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası şu açıklamalarda bulunmuştu;

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir. Vatandaşlarımın her birinden 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu mücadeleye destek vermelerini hassaten rica ediyorum. Aynı şekilde aşı sırası gelenlerin de bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayılarını düşürmedeki etkisi gözlemlerle, rakamlarla tespit edilmiştir.