Bu köyde herkes ‘Yeşilyurt'

Siirt'in 740 nüfuslu Aksöğüt Köyü'nde herkes Yeşilyurt soyadını kullanıyor. Öğretmenler, aynı ismi taşıyan öğrencilerini ayırmak için rakam veya baba ismini kullanıyor.

AA

Siirt Kurtalan'da imam dışında herkesin "Yeşilyurt" soyadını taşıdığı 100 haneli 740 nüfuslu Aksöğüt'te, 26 yıldır görev yapan imam Mehmet Şafi Sevcan'ın, Ballıkaya Köyü'ne tayini çıktı. Sevcan'ın yerine Şanlıurfa'da imamlık yapan ve köylülerin de akrabası olan Akif Yeşilyurt görevlendirildi. Yeni imamın göreve başlamasıyla köylülerin tamamının soyadı "Yeşilyurt" oldu. Muhtar Emrullah Yeşilyurt, 4 kardeş olan dedelerinin yaklaşık 140 yıl önce kurduğu köyde yaşayanların renkli görüntüler oluşturduğunu söyledi.

RAKAMLI ÖNLEM

Köyde bundan önce imam dışında herkesin aynı soyadını taşıdığını anımsatan Yeşilyurt, "Sadece imamımızın soyadı değişikti. Onun tayini çıktı. Yeni gelen imam da akrabamız Okulda görevli öğretmenler ise köyde yaşamıyor. İsim benzerliklerinden dolayı da devlet daireleri ve bankalarda zaman zaman karışıklıklar oluyor" dedi. Köyde adaş olan öğrencilerin okulda zaman zaman karışıklığa neden olduğunu da dile getiren Yeşilyurt, öğretmenlerin öğrencileri, "Adaş olanların bazen baba ismiyle veya Muhammet 1, Muhammet 2, Muhammet 3" şeklinde sıraladığını anımsattı.