YKS günü sokağa çıkma yasağı var mı? 26-27 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı?

26 27 Haziran sokağa çıkma yasağı ile ilgili aramalar hız kazandı. Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Başkan Erdoğan sokağa çıkma yasağını kaldırdıklarını açıklamıştı. Ancak bu uygulamaya 1 Temmuz itibarıyla geçilecek. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 26 27 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hafta başında gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, 1 Temmuz itibarıyla yasakların kaldırıldığını açıkladı. Öte yandan YKS sınavı bu hafta sonu gerçekleşecek. Peki, YKS günü sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 26 27 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı?

26 27 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sokağa çıkma yasağı 27 Haziran'da (bu pazar) son kez uygulanacak.

Geçtiğimiz haftalarda cumartesi yasakları kaldırılmıştı. Hafta içi ve cumartesi günleri uygulanan yasak akşam 22.00'de başlıyor ve sabah 05.00'te sona eriyordu.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 - ­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlamaları tümüyle kaldırıldı.

Başkan Erdoğan, "1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz." dedi.