Böyle evlendi, böyle bıraktı

Mezar kazıp tehdit etti. Adana'da eşi tarafından öldüresiye dövülen İranlı Amirabad, kızının o anları paylaşmasıyla kurtuldu. Genç kadın, daha önce de kocasının evin bahçesine mezar kazıp, ölümle tehdit ettiğini söyledi.

SONER KAN

Adana'da Zülküf Coşkun ile evlenen İranlı Galavizh Ayoubi Amirabad, yıllar içinde şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. 14 Nisan'da komşusuna iftara giden kadının arkasından eve eşi de geldi. Amirabad, eşine nerede olduğunu sorunca kızının gözü önünde dayak yemeye başladı. Coşkun, o anların videosunu çeken kızı A.F.J.'ye (16) de tehditler savurdu.

KIZINI DA TEHDİT ETTİ

Görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden 'Lütfen bize yardım edin' notuyla paylaşan A.F.J., annesi ve kendisinin 2 yıldır şiddete ve tehdide maruz kaldığını söyledi. Olayın ardından gözaltına alınan Coşkun, tutuklandı. Amirabad, 11 ay önce yaşanan bir tartışmada eşinin evin bahçesine mezar açıp, kafasını kolonlara vurduktan sonra ölümle tehdit ettiğini söyledi.

İDAMDAN KAÇIP GELMİŞ

Ülkesinde kadın hakları savunucusu ve aktivist olduğunu belirten İran uyruklu mimar Galavizh Ayoubi Amirabad, yayımladığı kitapları gerekçe gösterilerek, hakkında dava açıldığını, yargılama sonucu 2015 yılında idam cezasına çarptırıldığını söyledi.