Bosna'da 3 günlük Barış Yürüyüşü

Boşnakların 26 yıl önce Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçmak için kullandığı orman yolunda düzenlenen geleneksel yürüyüş başladı. 3 günlük yürüyüşe bu yıl en çok Türkler katılıyor.

Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te yaşanan soykırımdan kurtulmak isteyen Boşnak sivillerin orman yolundan Tuzla'ya ulaşmak için kullandığı güzergahta geleneksel olarak düzenlenen "Barış Yürüyüşü" başladı. Sırp birliklerin en az 8 bin 372 Boşnak sivili acımasızca öldürdüğü soykırımın 26. yılı anma etkinlikleri kapsamında 17'ncisi düzenlenen yürüyüşün katılımcıları, Nezuk kasabasından hareket etti.

HER GÜN 35 KİLOMETRE

Her gün ortalama 35 kilometre yürüyecek katılımcıların 10 Temmuz'da Potoçari Anıt Mezarlığı'na ulaşmasıyla son bulacak. Barış Yürüyüşü Alt Komitesi, bu sene 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşe en çok iştirak edenlerin Türkler olduğunu belirtti. Yürüyüşe ABD, İtalya ve Sırbistan'dan da katılım var.

KIZILAY DA GIDA DAĞITTI

Türk Kızılay gönüllüleri, "Barış Yürüyüşü" katılımcıları için gıda dağıtım noktalarında mobil ikram aracıyla hazır bulundu. Türk Kızılay Gönüllü Yönetim Müdürü Nurdal Durmuş, Türk Kızılay'ın Bosna Hersek Kızılhaç işbirliğinde organizasyonun partner bir kuruluşu olduğunu söyledi.