Boşanmak çözüm değil, doğru evlilik şart

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Bayraktar: ‘Boşanma külliyen engellenmelidir’ gibi sığ bir bakış açımız yok. Hatta bazen hayat kurtarıyor. Ancak aslolan sürdürülebilir olan evliliktir.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar 4. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi’nde konuştu. Bayraktar, “Biz, ‘Boşanma külliyen kötüdür, külliyen engellenmelidir’ gibi sığ bir bakış açısına sahip değiliz. Şiddet vakalarında, artık ailenin ve bireylerinin zarar görmeye başladığı noktada bazen boşanmanın suhuletle gerçekleştirilmesi, hayat kurtarıcı olabiliyor. Ama tabii bunun haricinde aslolan evliliğin sürdürülebilirliğinin sağlanması. Çünkü huzur bir toplumun inşası için huzurlu aileler vazgeçilmez bir şart.  

MADDİYAT AYRILIK SEBEBİ OLUYOR

Yılmaz ise, boşanmanın sadece boşanan kişi ve bireylerin ilgilendiren bir konu olmadığını dile getirerek, “Uzmanlarla yaptığımız görüşmelerden çıkan sonuç boşanmaların en önemli nedeninin sadakatsizlik olduğunu gösteriyor. Maddiyat beklentisi de boşanmalarda yeni bir olgu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yeni durumlara nasıl tepki vereceğimiz iyi belirlenmeli” dedi.