Diyanet Bolu bayram namazı vakti 2021! Bolu bayram namazı saat kaçta?

Bolu bayram namazı saati açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı il il bayram namazı vakitlerini resmi sitesinde yayınlandı. Yıl boyunca ilk kez kılınan bayram namazları, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Peki, Bolu bayram namazı saat kaçta? İşte Diyanet Bolu bayram namazı vakti 2021!

Bolu bayram namazı saati yoğun olarak araştırılan konu başlıklarından oldu. 13 Mayıs Perşembe günü 81 ilde bayram namazı kılacak. Yılda iki kez kılınan bu namaz farz değil vaciptir. Cuma namazında uygulanan şartlar geçerli olmaktadır. Peki, Bolu bayram namazı vakitleri 2021 kaç? Bolu bayram namazı saat kaçta kılınacak?

BOLU BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ 2021 KAÇ?

13 Mayıs 2021 Perşembe Ramazan Bayramının 1.Günüdür. Bolu bayram namazı 06:12'de kılınacaktır.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ NEDİR?

Allah'a hamd olsun.

Yüce Allah, iman edip salih amel işleyenlere dünya ve ahirette bol bol sevap vereceğine söz vererek şöyle buyurmuştur: "Erkek olsun, kadın olsun, bir mü´min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz. (Nahl/97)

Aynı şekilde Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem kendisine itaat edenin cennete gireceğine söz vererek şöyle buyurdu: " Her kim bana itaat ederse cennete girer" (Buhari 7280)

Söz konusu sevap ve karşılık tüm itaatlerin karşılığıdır.

Bununla birlikte yüce Allah bazı ibadetleri özel kılmış ve onlara özel sevap belirtmiştir. Bazen kat kat sevap vereceğine veya günahlara kefaret olacağına veya cehennem ateşinden koruyacağına dair karşılık bildirir.

Bildiğimiz kadarıyla bayram namazı için özel bir sevap belirtilmemiştir. Bu namaz diğer itaatler gibi genel karşılığa tabidir.

Ramazan bayramı namazı, "Kendisini kötülüklerden arındıran/temizlenen, Rabbinin adını anıp namazı dosdoğru kılan kurtuluşa ermiştir." (A'la 14-15) ayetlerinde söz edilen müjde ve kurtuluşun geneline maruzdur.

Şeyh Abdurrahman al Sadi Rahimehullah şöyle dedi:

bazı alimler "Kendisini kötülüklerden arındıran/temizlenen" den maksat fıtır zekatını verenler olduğu, ayrıca "Rabbinin adını anıp namazı dosdoğru kılan" ayetinden maksat bayram namazı olduğunu söylemişlerdir. Her ne kadar ayetler sadece bu anlamları içermiyorsa söz konusu anlamlar ayetin genel anlamına girmektedir. (Tefsirussadi 921)

Kurban bayramı namazı, zilhiccenin on gününden bir gününde kılınmaktadır. Şüphesiz zilhiccenin ilk on günü, faziletli günlerdir. Hatta senenin en faziletli günleri sayılmaktadır.

İbni Abbâs radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Başka günlerin hiçbirinde, -zilhiccenin ilk on gününü kastederek- şu günlerde işlenecek salih amelden, Allah katında, daha sevimli hiçbir amel yoktur."

– Allah uğrunda yapılacak cihad da mı üstün değildir, Yâ Resûlallah? dediler.

– "(Evet) Allah yolunda yapılacak cihad da. Ancak malını ve canını tehlikeye atarak cihada çıkan, şehit olup dönmeyen kimsenin cihâdı hariç.(O, bundan üstündür), buyurdu. (Buhari 969)

Abdullah bin Kart Radiyallahu anhu Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in şöyle dediğini rivayet etmiştir: Yüce Allah katında en yüce günler Kurban bayramı günüdür, daha sonra karr günüdür. "bayramın ikinci günü" (Ebu Davud 1765)

En iyisini Allah bilir.