Bohça kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta bohça kebabı tarifi ve malzemeleri

Bohça kebabı, Gelinim Mutfakta'da haftanın ilk yemeği olarak seçildi. Gelinler yine bugün yemeklerini yapıp kayınvalidelerden yüksek puan almayı bekleyecek. İftara bohça kebabı tarifini denemek isteyenler Gelinim Mutfakta bohça kebabı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor.

Bohça kebabı bugün yarışmada haftanın ilk gün yemeği olarak seçildi. Ekran başındaki izleyenlerde tarifin detaylarının öğrenmek için detayları öğrenmek istiyor. Seda Sayan, bohça kebabı malzemelerini gelinlere verdi. Peki, Bohça kebabı nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.

BOHÇA KEBABI MALZEMELERİ

  1. Yarım kilo kuşbaşı et
  2. 1 adet soğan
  3. 1 adet domates
  4. 2 adet yeşil biber
  5. Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  6. Tuz
  7. Karabiber

Beşamel sos için:

  1. 1 yemek kaşığı tereyağı
  2. 1,5 yemek kaşığı un
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. Tuz
  5. Karabiber

Krep için:

  1. 1,5 su bardağı süt
  2. 1,5 bardağı un
  3. 2 adet yumurta
  4. Sıvı yağ
  5. Tuz

BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle işe krepi hazırlayarak başlayabilirsiniz.

Krep malzemelerini güzelce karıştırıp bir tavada krepleri önlü arkalı pişirin.

Bir tencereye yağ koyup ısıtın.

Tencereye eti alın ve güzelce kavurun.

Mühürlenen etlerin üzerine su ekleyip pişmeye bırakın.

Pişen etin üzerine soğan, biber ve domatesi ekleyin. Son olarak bezelye ve baharatları ekleyin.

Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatın.

Bir tavaya tereyağı ve unu alıp kavurun.

Unun kokusu çıkınca sütü ve baharatları ekleyin.

Sos kıvam alınca ocağın altını kapatın.

Bir kasenin içerisine kreplerden birini serin.

Krepin ortasına 3 yemek kaşığı iç harçtan koyun ardından bohça şeklinde krepleri kapatın.

Kebapları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Her bir krepin üzerine 2 yemek kaşığı beşamel sos sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kebabı pişirin.

Krepin üzeri kızarınca yemeğiniz hazır olacaktır.

Afiyet olsun.