Bohça kebabı bugün yarışmada haftanın ilk gün yemeği olarak seçildi. Ekran başındaki izleyenlerde tarifin detaylarının öğrenmek için detayları öğrenmek istiyor. Seda Sayan, bohça kebabı malzemelerini gelinlere verdi. Peki, Bohça kebabı nasıl yapılır? Haberimizin içerisinden detaylara ulaşabilirsiniz.
BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR?
Öncelikle işe krepi hazırlayarak başlayabilirsiniz.
Krep malzemelerini güzelce karıştırıp bir tavada krepleri önlü arkalı pişirin.
Bir tencereye yağ koyup ısıtın.
Tencereye eti alın ve güzelce kavurun.
Mühürlenen etlerin üzerine su ekleyip pişmeye bırakın.
Pişen etin üzerine soğan, biber ve domatesi ekleyin. Son olarak bezelye ve baharatları ekleyin.
Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatın.
Bir tavaya tereyağı ve unu alıp kavurun.
Unun kokusu çıkınca sütü ve baharatları ekleyin.
Sos kıvam alınca ocağın altını kapatın.
Bir kasenin içerisine kreplerden birini serin.
Krepin ortasına 3 yemek kaşığı iç harçtan koyun ardından bohça şeklinde krepleri kapatın.
Kebapları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Her bir krepin üzerine 2 yemek kaşığı beşamel sos sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kebabı pişirin.
Krepin üzeri kızarınca yemeğiniz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.