Boğaz yine donacak

Küresel soğuma uyarısı! 'İstanbul Boğazı 2022'de donacak' Küresel ısınmanın aksine soğuma riski bulunduğunu da belirten Prof. Dr. Doğan Yaşar, İstanbul Boğazı'nın bundan etkileneceğini söyleyip tarih verdi: “2022, 2023 veya 2024'te Boğaz donacak, karşıya yürüyerek geçeceğiz.”

Dünyada küresel ısınma nedeniyle iklim değişikliğinin birçok olumsuzluğa yol açtığı konuşulurken; İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, asıl tehlikenin ısınma değil, küresel soğuma olduğunu kaydetti. 2022, 2023 veya 2024'te mini bir soğumaya girileceğini belirten Yaşar, "Sıcaklık mola verecek. Bu molada, İstanbul Boğazı'nın donduğunu göreceğiz. Boğaz'dan karşıdan karşıya yürüyerek geçilecektir. En son 1929 yılında geçildi. İki, üç yıla kadar tekrar bekliyorum" ifadesini kullandı.

'TUZLU SU BUZ TUTMAZ'

İstanbul Boğazı'nın donacağı iddialarını 'saçmalık' olarak nitelendiren Prof. Dr. Orhan Şen, "Buzul çağı artık dünyada yok. 20 bin sene sonra olma olasılığı var. Akan suda buz durmaz. İkincisi tuzla su da zaten buz tutmaz" diye konuştu.

24 Şubat 1954'te Romanya'dan Karadeniz'e dökülen Tuna Nehri'nden koparak gelen buzlar, Boğaz'ın girişini kapladı.