Boğarak öldürmüşler... Adli tıp'ın tespiti

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede Narin Güran'ın boğularak öldüğü tespit edildi. Amca Salim Güran'ın aracında ise Narin'in ağzından ölüm anında gelen sıvı bulundu.

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Narin'in öldürülmesine ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan çalışmalarda ilk sonuçlar da çıktı. TRT Haber'in aktardığına göre Adli Tıp Kurumu'nda yapılan çalışmalarda Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü belirlendi.

ÖLÜM SIVISI ARAÇTA

Narin Güran ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nda yapılan çalışmalarda önemli bir bulguya daha ulaşıldı. Tutuklu amca Salim Güran'ın aracından alınan numuneler arasında direksiyon ve koltuktaki sıvının Narin'in ölüm anında ağzından gelen sıvı olduğu tespit edildi. Direksiyondaki sıvının amca Salim Güran'ın elinden bulaştığı değerlendiriliyor.

91 BULGU İNCELEMEDE

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda Narin'in cansız bedeni üzerinden alınan 91 ayrı bulgu detaylı bir şekilde inceleniyor. Önümüzdeki hafta detaylı adli tıp raporunun tamamlanması bekleniyor.

GİZLİCE JANDARMAYI DİNLEMİŞ

Narin'in eve dönüş saatlerinde baba Arif Güran'ın evinde olduğu belirtilen ve gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen amca Fuat Güran'la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Narin'in arama çalışmalarıyla ilgili Jandarma ekipleri Fuat Güran hakkında önemli bir tutanak tuttu. Jandarma ekiplerinin tutanağında; Narin'i arama çalışmalarıyla ilgili ekiplerin birbirleriyle konuştuğu sırada Fuat Güran'ın personele gizlice yaklaşarak konuşulanları dinlemeye çalıştığı yer verildi. Soruşturma kapmasında Narin ile ilgili gelen yanıltıcı ihbarlar arasında Fuat Güran'ın da ihbarda bulunduğu ve WhatsApp kayıtlarını sildiği belirlendi.

YENGENİN 25 SANİYELİK SIRRI

Narin'in amcası Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran, adliyedeki sorgusunun ardından "kasten öldürmeye iştirak "suçlamasıyla tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 12'ye çıktı. Savcılık ifadesinde olay günü Narin'i görmediğini öne süren Hediye Güran, "Yüksel'in evine iki defa gittim ama bir olaya şahit olmadım. Salim'in kullandığı aracı kesinlikle görmedim" dedi.

"SALİM'LE İLİŞKİM YOK"

Hediye Güran, "Salim'le aranızda herhangi bir ilişki var mı?" sorusuna "Kesinlikle böyle bir şey yoktur" yanıtını verdi. Hediye Güran, "Salim Güran'la yaptığı 26 Temmuz'da 13.22'de 25 saniyelik görüşme ve 16 Temmuz'da Salim Güran'ın 4 cevapsız çağrısı, WhatsApp üzerinden 10 Nisan günü Salim Güran'ın saat 5'te size cevapsız bıraktığı çağrılara vereceğiniz cevap nelerdir?" sorusuna, "Cevapsız çağrıları ve 25 saniyelik görüşmeyi hatırlamamakla beraber Salim'in eşiyle yaptığımız görüşme olduğunu düşünüyorum" dedi.

"TELEFONUMU DEĞİŞTİRDİM"

Narin kaybolduktan sonra telefonunu değiştirdiğini söyleyen Güran, "Cep telefonum bozuktu. Eşim de bana yenisini aldı. Eski telefonumu görevlilere teslim ettim" dedi.