Bitmeyen inşaatta ihmal göçüğü

İstanbul'da Ayazağa Mahallesi'nde 105. Sokak'ta yol çöktü. Çöken yolun bir kısmının Sarıyer Belediyesi tarafından inşaat firmasına verildiği iddia edildi.

AA-İHA

İstanbul Sarıyer'a bağlı Ayazağa Mahallesi 105. Sokak'ta yol çöktü. 7 yıldır tamamlanamayan inşaatın temelindeki fore kazıklar kırılınca göçük meydana geldi. Deprem olduğunu sanan vatandaşlar korkuyla evlerini terk ederken altyapı zarar gördü; sular kesildi. Sokak trafiğe kapatılırken, çevredeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Riskli 2 apartman mühürlendi. Mahalle sakinlerinden Birgül Yeşilbaş, daha önce de çöken yolun toprakla doldurulduğunu, üstüne beton atılıp kapatıldığını ileri sürdü.

'BELEDİYE FİRMAYA YOL SATMIŞ'

Çöken yolun bir kısmının Sarıyer Belediyesi tarafından inşaat firmasına verildiği iddia edildi. İBB ve Sarıyer Belediyesi'nin yıllardır sorumsuz davrandığını söyleyen Serdar Oğur, "Yol zaten dün çatlamaya başlamıştı. Belediye ve İBB tarafından yol satılmış. 4 firma gelip konsorsiyum oluşturdular ama yine de inşaat devam etmiyor. 7 senedir bu insanlar perişan oldu" diyerek isyan etti.