Diyanet Bitlis bayram namazı vakti ne zaman? Bitlis bayram namazı 2021 saat kaçta?

Bitlis bayram namazı saatleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günler bayram namazlarının camilerde koronavirüs kurallarına uygun olarak kılınabileceğini duyurdu. Bu sebeple vatandaşlar bayram namazı saatlerini araştırmaya başladı. Peki, Bitlis bayram namazı 2021 saat kaçta? Diyanet Bitlis bayram namazı vakti ne zaman? İşte bayram namazı saatleri...

Bitlis bayram namazı saatleri açıklandı. 13 Mayıs Perşembe günü Ramazan Bayramı kutlanacak. Bir ay boyunca oruçlarını tutan vatandaşlar, bayrama erişmenin mutluluğunu yaşayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 81 il için bayram namazı vakitlerini yayınladı. Bitlis'te yaşayan kişiler, Bitlis bayram namazı 2021 saat kaçta? Diyanet Bitlis bayram namazı vakti ne zaman? sorularını yoğun bir şekilde araştırıyor.

BİTLİS BAYRAM NAMAZI 2021 SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bitlis bayram namazı saati yayınlandı. Buna göre 13 Mayıs Perşembe günü Bitlis'te bayram namazı saat 05:34'te kılınacak.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR, VACİP MİDİR?

Bayram namazları, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınır. Bayram namazı farz değil vaciptir. İki rekat olarak cemaatle kılınır.

Vacip oluşunun ve kılınmasının şartları, aynen Cuma namazının şartları gibidir. Ezan okunmaz, kamet yapılmaz.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram namazı kılınır. Ramazan ve Kurban bayramının birinci günü kılınır.

Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazı kılmak vaciptir. Bayram hutbesi cuma hutbesi gibi farz değil sünnettir ve namazdan sonra okunur.

Ramazan bayramında namazdan önce, tatlı (hurma veya şeker) yemek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbir okumak müstehaptır.