Bitcoin operasyonunda 8 kişiye gözaltı! 12 milyonluk kripto vurgunu

Kripto para dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik 3 ilde operasyon düzenlendi. Çetenin, internet üzerinden kurduğu sistemle 12 milyon liralık vurgun yaptığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 3 ilde kripto para dolandırıcılığı yapan şebekeye operasyon düzenledi. Belirlenen adreslerde yapılan baskınlarda, 8 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin, internet sitesi üzerinden Bitcoin ve Etherium hesabı açarak, bu hesaplardan kripto para alım-satım işlemi yapabilmek amacıyla başka şirketlerin hesabına havale/eft yaptıkları belirlendi.

HESABA EFT YAPIYORLAR

Biraz zaman geçtikten sonra internetten hesap açan mağdurların hesaplarının askıya alınarak, kripto paraların mağdurların bilgisi ve rızası dışında başka cüzdanlara transfer edildiği tespit edildi. Şebeke üyelerinin bu yolla yaklaşık 8.5 adet Bitcoin, 576 adet Etherium ve 35 bin dolar ve 12 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.