Bitcoin cinneti

Villadaki kanlı cinnetin nedeni belli oldu! Bitcoin'le battı, ailesini katletti. Antalya'da Mustafa Gider'in ailesiyle oturduğu evde annesi, babası ve ablasını katletmesinin arkasından ‘kripto'da büyük para kaybetmesi çıktı.

DHA

Antalya'da 15 Mart akşamı oturdukları 3 katlı villada annesi Işık Gülsen Gider (65), babası Muzaffer Gider (73) ve ablası Gamze Gider'i (45) pompalı tüfekle öldüren Mustafa Gider (40), aynı silahın namlusunu başına dayayıp tetiği ayak parmağıyla çekerek hayatına son verdi. Otopsi işlemlerinin ardından 4 kişilik Gider Ailesi, Kurşunlu Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Katil zanlısının halası Nimet Güler, yeğeninin Bitcoin yüzünden çok para kaybettiğini belirterek katliama uzanan süreci şöyle anlattı:

ARABASI DA GİTTİ

"Yeğenim Bitcoin yüzünden önce 250 bin TL'sini, daha sonra 65 bin TL ve arabasını kaybetti. En son arkadaşından 35 bin lira borç alıp Bitcoin'e yatırmış. Onu da kaybetmiş. Arkadaşı da 3 bin lirayı geri isteyince gururuna yedirememiş. Buradan sesleniyorum. Bitcoin zengin işi fakirler oynamasın. Yeğenimin sonu oldu."

150 BİN TL BORCU VARMIŞ

Bir otelde fotoğrafçılık yapan Mustafa Gider'in çevresine toplam 150 bin lira borcu olduğu öğrenildi.

8 BİN TÜRÜ VAR MERKEZİ YOK

Şifrelenmiş sanal para listesinin başında tanesi 55 bin dolar olan Bitcoin var. Diğer kripto paralar altcoin olarak nitelendirilirken, sayıları 8 bine ulaştı. Sanal paraların merkezinin bulunmaması ve devlet kontrolünde olmaması özellikle kara para tacirlerinin tercih sebebi oluyor.

EN ÇOK KRİPTO PARA KULLANILAN ÜLKELER BELLİ OLDU!

AVRUPA'DA 1'İNCİ DÜNYADA 4'ÜNCÜYÜZ

Dünya Ekonomik Forumu, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika'da 'dünyada en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları' araştırması yaptı. Ekonomisi en güçlü 74 ülke arasında Nijeryalılar yüzde 33 ile birinci, Vietnam yüzde 21 ile 2'nci, Filipinler yüzde 20 ile 3'üncü sırada yer aldı. Türkiye ise yüzde 16 ile dünyada 4'üncü, Avrupa'da ise listenin ilk sırada.

JAPONYA SONUNCU

Kripto paraya Türkiye'den sonra en çok ilgi gösteren Avrupa ülkeleri yüzde 11 ile İsviçre ve Yunanistan oldu. En az kripto para kullananlar ise yüzde 4 ile Japonya ve Danimarka.