Birbirlerini suçladılar... İki kişinin öldüğü ihmalde ilk duruşma

İzmir'de, yağışlı havada sokakta yürürken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ilk duruşma dün gerçekleşti. Yönetici sanıklar, olayın sorumluluğunu kabul etmeyerek suçu birbirlerine attı.

Akşam Gazetesi

İzmir'de 12 Temmuz'da yağan sağanak yağışta sokakta yürüyen İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, elektrik akımına kapılara hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmanın Gediz Elektrik ve İzmir Sur ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu, 42 sanık dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan görülen davada sanıkların 22,5'ar yıla kadar hapsi isteniyor.

KRONİK BİR SORUNMUŞ

Mahkemede ifade veren İZSU'da Kanalizasyon Daire Başkanı tutuklu sanık B. K., olay yerine ilişkin sorumlu şirkete ihbarlar yapıldığını hatırlatarak, "Kronik bir sorun. Bölgedeki esnaf, sorunu en iyi bilendir. Sorumlu şirket burada geçici veya hiçbir işlem yapmamıştır. Biz 4 Ocak'ta oraya mazgalı koymasaydık yine de bu yaşanabilirdi" dedi. Tutuklu sanıklardan sorumlu elektrik şirketinin Arıza Onarım Müdürü A. K. da, "Sorun dış etkenlerdir. Kablo derinliği olması gerektiği gibidir. Ben idare kısmındayım. Ben sorumluluğumun olmadığını düşündüğüm şeyler nedeniyle tutukluyum. Suçlamayı kabul etmiyorum" açıklamasında bulundu. Olayla ilişkin mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, 'zincirleme kusur unsurları' vurgusu yapıldı. Raporunda, olayın gerçekleştiği yerde iki kurumun da koruyucu ve önleyici tedbirler almadığı belirlendi.