1
Gürkan ATA
Hakkari'de 2015’te şehit olan Balıkesirli Astsubay Çavuş Deniz Göçkün’ün annesi Ayfer Gökçün için acı dolu günler, diğer oğlu Ulaş’ın üniversiteyi kazanarak başka ile gitmesiyle daha da zorlaştı. Bir arkadaşının işi için Çocuk Esirgeme Kurumu'na giden Gökçün, hayatını değiştiren anları şöyle anlattı: “Çocukları gördüm, şartlar iyi olsa da kaderleri adına çok üzüldüm. Aklıma kendi evlatlarım geldi. Görevlilerden koruyucu ailelik uygulamasıyla ilgili bilgi alınca aniden karar verdim. Eşimle bir çocuğu yanımıza almak için başvuru yaptık.”
‘Zorlukları birlikte aştık’
Elif Naz’ı görür görmez işlemleri başlattığını belirten Ayfer Gökçün, birlikte geçirdikleri 1 yılı şöyle anlattı: “Üvey anne şiddeti görmüş. Her şeyden korkan, kimseyle konuşmayan, söz dinlemeyen bir çocuktu. İlk günlerde ‘hata mı yaptım’ diye düşündüm ama gün geçtikçe onsuz nefes alamayacağımı anladım. Şimdi Elif benim yaşama sebebim. Karşılıklı dertlerimize derman bulduk, birbirimizi tedavi ettik.”
Elif’e ihtiyacımız varmış
Baba Ferhat Göçkün “Şehit babası olmak büyük gurur ama evlat kaybetmek acıların en büyüğü. Kader işte, bizim Elif’e, onun da bize ihtiyacı varmış. Bizi adeta yeniden hayata bağladı” diye konuştu.
Hakkari'de şehit düştü
Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, Dağlıca’da 2015'te 15 silah arkadaşıyla birlikte PKK tarafından şehit edildi.
‘GÖNÜL ELÇİLERİ’ PROJESİ ETKİLİ OLDU
Koruyucu aile olmak için başvuru yapan 9 şehit ve gazi yakını bu şekilde çocukları yanlarına aldı. 7 aile daha yeni başvuru yaptı. Balıkesir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar da Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Gönül Elçileri projesiyle koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısında artış yaşandığını belirtti.