Bir yılda 550 milyon fidan dikilecek... 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü

‘Yeşil Vatan Seferberliği'nin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde başlayacağını duyuran Bakan Yumaklı, “1 yılda 550 milyon fidan ve tohum toprakla buluşacak” dedi.

AKŞAM GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen 'Yeşil Vatan Seferberliği' hakkında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu. 1 yılda 550 milyon fidan ve tohumun toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini belirten Bakan Yumaklı, projenin bütün vatandaşları, kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve özel sektörü kapsadığını belirtti.

'AİLE YILI ORMANLARI'

Bakan Yumaklı seferberliğin ilk ayağının 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde başlayacağını belirterek, "2019 yılındaki 11 Kasım'da 13.8 milyon fidan dikilerek kırılan rekorun bu yıl aşılması ikinci hedefimizdir. Bu yıl yangınla mücadelede şehit olan kahramanlarımız anısına 8 ilde 17 noktada hatıra ormanları kuruyoruz. Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 11 ilde hatıra ormanları oluşturuyoruz. 81 ilimizde Aile Yılı Ormanları yapıyoruz. Gazze soykırımındaki 68 bin şehit için Gazze Hatıra Ormanı kuracağız" dedi.

'HER BASKET BİR FİDAN'

Kızılay ile yapılan ' kan veren 3 fidan' kampanyasıyla da 4.5 milyon fidan dikileceğini belirten Yumaklı, "Basketbol Federasyonumuz ile imzaladığımız 'Her basket Bir Fidan' protokolü kapsamında fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Benzer işbirliği yine Futbol Federasyonumuzla 11 Kasım ve sonrası için yapılacak etkinliklerle hayata geçmiş olacak. Diğer yandan; yangınlar boyunca; Yeşil Vatan'a katkı sunmak için bizimle işbirliği yapmak isteyen kamu ve özel sektör kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız oldu. Önümüzdeki günlerde bizden talep eden kuruluşlarla imza törenlerimiz olacak ve sonra hatıra ormanı oluşturma faaliyetini de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN YEŞİL VATAN ÇAĞRISI

Başkan Erdoğan'ın 'Yeşil Vatan Seferberliği' ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü'ne yaklaşırken bir #YeşilVatanSeferberliği başlatıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 'http://gelecegenefes.gov.tr' adresinden fidan sahiplenmeye ve 11 Kasım'da ülkemizin dört bir yanındaki fidan dikim noktalarında buluşmaya davet ediyorum. Son 23 yılda 7,5 milyardan fazla fidan ve tohumu toprakla buluşturduk. Ancak bu başarıyı daha da ileri taşımak istiyoruz. 11 Kasım'ın bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşmesi hem orman yangınlarının açtığı yaraların sarılması hem de çocuklarımıza bırakacağımız zümrüt yeşili bir miras için önemli bir fırsattır."