Bir günde üç saldırı! Başıboş tehlike her yerde

Başıboş köpekler Adana ve Kocaeli'de dehşet saçtı. Annesiyle yolda yürüyen 4 yaşındaki Asel'e Rottweiler saldırdı; köpeklerin kovaladığı genç bir kıza araba çarptı. Yaşlı çoban Mustafa Koç ise parçalanmaktan kendi köpeği sayesinde kurtuldu.

SONER KAN

BAYRAM GEZMESİNDE ROTTWEILER DEHŞETİ

Adana Seyhan'da 12 Nisan'da annesiyle bayram ziyaretinden dönen Asel Uğraş'a (4) sokakta 'Rottweiler' cinsi köpek saldırdı. Mümin K.'nın elinden kurtulan köpek, küçük kızı ısırdı. Annesi ile çevredeki vatandaşlar, Asel'i köpeğin ağzından zor aldı. Çocuk ambulansla hastaneye kaldırılırken; Mümin K. ile köpeği bir süre önce ona veren Sedat E.'yi gözaltına aldı. Köpeğin bir anda zincirini kırıp kaçtığını öne süren Mümin K., "Onu tutamadım" dedi. İkili emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Asel Uğraş'ın tedavisi sürerken, saldırgan köpek barınağa teslim edildi.

KOVALADIKLARI KIZ YOĞUN BAKIMLIK

Adana Çukurova'da ekmek almak için evden çıkan Sümeyye Tek adlı genç kız, kaldırımda yürürken iki sokak köpeğinin havlayarak kendisine doğru koştuğunu gördü. Panikleyen kız kaçmaya başladı; Türkmenbaşı Bulvarı'nda yola fırladı. Tek'i son anda fark eden pikap dururken; bir otomobil ise duramayarak çarptı. Kazanın etkisiyle savrulup taklalar atan kız, asfalt zemine düşüp yaralandı. Genç kız yoğun bakıma; sürücü de gözaltına alındı. Kazaya neden olan köpekler ise uzaklaşarak gözden kayboldu.

İki köpek, genç kızı kovaladı.

Korkuyla yola fırlayan kıza otomobil çarptı.

Asfalta savrulan kız ağır yaralandı.

HAYATINI ÇOBAN KÖPEĞİ KURTARDI

Kocaeli Körfez'e bağlı Dereköy Mahallesi'nde başıboş bir köpek, koyunlara çobanlık yapan Mustafa Koç'a (72) saldırdı. Yere düşen yaşlı adam başından, boynundan ve kolundan yaralandı. Koç'un yanındaki çoban köpeği, saldırgan hayvanı uzaklaştırdı. Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılan adam, "Önce koyunlara saldırdı. Sopayla uzaklaştırmaya çalışınca beni de ısırdı" diye konuştu. Muhtar Yaşar Eser, "Mustafa amcadan birkaç saat önce de başka bir yerde çocuklara saldırmışlar" dedi.

72 yaşındaki Mustafa Koç başından ve kolundan yaralandı.