Bir babanın isyanı

Adana’da ‘platonik aşkı’ tarafından darp edilen ve kaldırıldığı hastanede 8 gün süren yaşam savaşını kaybeden 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın daha önceden de kendisiyle aynı yaştaki Bünyamin F. tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

Zanlının, genç kızı darp ettikten sonra boğarak öldürmeye çalıştığı öne sürüldü. Acılı baba Haydar Sarıkaya, “Benim canımdan can aldılar. Adalet yerini bulmalı ki, başka ailelerin de canı yanmasın” dedi.

SONER KAN

Adana’da ‘platonik aşkı’ tarafından darp edilip, ölüme terk edilen ve kaldırıldığı hastanede 8 gün süren yaşam savaşını kaybeden 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın, daha önce de tehdit edildiği ortaya çıktı. Genç kızı darp eden Bünyamin F.’nin, Sarıkaya’yı boğarak öldürmeye çalıştığı öne sürüldü. Kızının ölüm haberiyle sarsılan baba Haydar Sarıkaya, “Bunu yapan insan olamaz. Benim canım yandı, başka ailelerin canı yanmasın” dedi.

KIZIMI TEHDİT EDİYORDU

Oğlu Murat Sarıkaya ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Haydar Sarıkaya, kızının ortak arkadaşları tarafından tanıştırıldığı Bünyamin F. tarafından daha önceden de tehdit edildiğini söyledi. Sarıkaya, “Benim kızım onu kabul etmemiş, o da kızımı tehdit etmiş. Kızım da yüzleşmek için karşısına dikilmiş. İşte kızım bu kadar yürekliydi. Ama o, etek giysin etek. Yazıklar olsun. Çıksın erkek gibi gelsin bizi de vursun” diye isyan etti.

BOĞARAK ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Kızının olay günü Bünyamin F. ile yüzleşmeye gittiğini anlatan baba Sarıkaya, “Kızım orada bu şahsa karşı direnmiş. Bu cani, kızımı darp edip, sonra da boğarak öldürmeye çalışmış” ifadesini kullandı. Bu olaya neden olan ve yaşananlara zemin hazırlayanlardan şikayetçi olduğunu dile getiren Sarıkaya, yanındaki oğlunu göstererek, “Canımın yarısı burada, diğer yarısı yok. Ben adalet istiyorum adalet. Bir babanın feryadın herkes duysun” dedi.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAM

Sarıkaya, şöyle devam etti; “Kızımı, canımı kaybettim. Ben adalet istiyorum. Soytarılara gereken ne ise yapılsın, benim de yüreğim soğusun. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum; eğer adalet varsa yerini bulsun. Benim canımı aldılar, canımı verecekler. Bunu yapanlar insan olamaz. Bu olay aydınlanıncaya kadar işin peşini asla bırakmayacağım. Eğer bu olayların önüne geçilmezse yarın başka ailelerin de canı yanar.”

KIZIM SIRLARIYLA GİTTİ

“Onu yetiştiren anne ve babaya da yazıklar olsun. Nasıl bir evlat yetiştirmişler ki, benim canımı aldı” diye isyan eden Haydar Sarıkaya, “Bu mudur erkeklik? Ceylan gibi körpecik bir kızı bu hale getirmek mi erkeklik? Kızım ondan daha erkek. O cani, etek giysin etek. Ben 28 sene emek vermişim, bir soytarı çıkıp, her şeyimi mahvedemez. Benim kızım sırları ile gitti. Ne olacak şimdi?” diye isyan etti. Öte yandan, Türkan Sarıkaya’nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.