Bir ağacın etrafına inşa edilmiş 7 harika yapı

Mevcut ağaçların etrafına inşa edilerek, doğayı tasarımlarına dahil eden muhteşem yerler.

oddee.com

Doğaya zarar vermemek adına yaşayan ağaçların etrafına inşa edilen bu yapılar içinizi ısıtacak...

700 yıllık bir ağacın etrafına inşa edilmiş tren istasyonu (Japonya)

Osaka'nın kuzeydoğusundaki Neyagawa Kayashima İstasyonu, Japonya'da bulunan en ilginç tren istasyonlarından birisidir. Yüksek konumuna rağmen çatısında dev bir ağaç bulunan istasyon inşa edilirken ağaca hiç dokunulmamış.

Kayashima'da bulunan bu ağaç 'Kafur ağacı' olarak biliniyor. 1910 yıllarında insanlara hem güneşli hem yağmurlu günlerde barınak sağlayan bu ağacın 700 yıldır var olduğu söyleniyor.

Japonya'nın nüfusu arttıkça kalabalık bir sorun haline geldi. Yetkililer tren istasyonunun genişletilmesi için ağacın kesimine karar verdi. Ancak bundan son anda vazgeçilerek tren istasyonunun yapımı 1980'de tamamlandı ve kafur ağacının etrafına inşa edildi.

Asırlık ceviz ağacının etrafına inşa edilen kütüphane (Fransa)

Fransa'nın Bourg-la-Reine şehrine inşa edilen bu kütüphane, asırlık bir ceviz ağacının etrafına kuruldu. Pascale Guédot tarafından tasarlanan bu bina, bir okuma odasının ortasında duran yaşlı ağacı çevreliyor.

100 yıllık incir ağacının etrafına inşa edilmiş bir restoran (Brezilya)

Sao Paulo'da bulunan Figueira Rubaiyat adlı restoran, 100 yıllık bir incir ağacının etrafına inşa edilmiş.

Bütün ağacın etrafına inşa edilmiş cam ev (Kazakistan)

Kazakistan'ın huzurlu dağlarında bulunan mimar Aibek Almassov tarafından tasarlanan tamamı cam bu ev, bir çam ağacının etrafını sarıyor.

Tarihi bir ağacın etrafına inşa edilen okul (Japonya)

Japonya'nın Tachikawa kentinde bulunan Fuji Anaokulu, Zelkova ağacının etrafına inşa edildi. Anaokulunun bahçesinde bulunan bu çelik ve ahşap yapı, çocukların oldukça ilgisini çekiyor.

Yaklaşık 50 yaşında olan bu ağaç, tayfun sebebiyle oldukça yıpranmıştı. Zelkova ağacı, beklenenin aksine mucizevi bir şekilde hayata geri dönmüş. Anaokulu 2007'de inşa edilmeden önce bu ağaç, çocukların tırmanmaları için oldukça popüler bir yerdi.

Birkaç ağacın etrafına inşa edilmiş ev (Brezilya)

Brezilya'da mimar Alessandro Sartore tarafından inşa edilen bu ev, büyümeye devam eden ağaçların evin içinde durmasına izin vererek modern ve doğa ile iç içe bir görüntü oluşturuyor.

Los Angeles'ta bir ağacın etrafına inşa edilmiş yamaç evi (ABD)

Anonymous Architects tarafından tasarlanan ve Los Angeles'da bulunan bu evin doğal görüntüsü korunmak istenmiş. Evin etrafında bulunan ağaçlardan birini tasarıma dahil eden mimarlar, bu modern evi inşa etmiş.