BioNTech 3. doz ne zaman kimlere yapılacak? 2021 BioNtech 3. doz aşı tarih belli oldu mu?

BioNTech 3. doz aşısına dair detaylar merak konusu oldu. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca liderliğinde düzenlenecek olan Bilim Kurulu toplantısını öğrenen vatandaşlar, BioNTech 3. doz aşısı çıkacak mı? BioNTech 3. doz aşısı ne zaman çıkacak? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte konuya dair tüm detaylar...

BioNTech 3. doz aşısının ne zaman çıkacağına dair detaylar yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca liderliğinde Koronavirüs Bilim Kurulu toplanacak. Konuya dair detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, BioNTech 3. doz aşısı çıkacak mı? BioNTech 3. doz aşısı ne zaman çıkacak? sorularının yanıtını öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

BİONTECH 3. DOZ AŞISI ÇIKACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada, "İnaktif aşıdan 3 ay sonra yapılan hatırlatma dozunun koruyuculuğu çok önemli ölçüde artırdığını göstermektedir. 3 doz aşı olmuş vatandaşlarımızın vaka sayıları içindeki oranı %2'den daha azdır. 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın da ikinci doz üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozuna ihtiyaç duyacakları öngörülmektedir." ifadelerinin kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNtech 3. doz aşısının Bilim Kurulu toplantısını görüşüleceğini açıklamıştı. Bilim Kurulu'ndan 3. doz aşıya yönelik yeni kararlar çıkmış oldu.

BİONTECH 3. DOZ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNtech 3. doz aşısının Bilim Kurulu'nda görüşüleceğini açıkladı. Kurul kararı belli oldu ve yeni karalar 5 maddede sıralandı.

BİLİM KURULU 3. DOZ BİONTECH AŞI KARARLARI

Bilim Kurulu Toplantımızda ise yine bazı önemli kararlar aldık. Bu kararları sıralamak gerekirse:

1. mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Bu gruplar;

a) 60 yaş üzerindeki vatandaşlar

b) 18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar

c) Başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar.

2. 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımız ile gebelerin tam aşılı olmalarının son derece önemli olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. İleri yaştaki vatandaşlarımız ve anne adaylarımızın aşıları eksik kalmamalı.

3. Okullarda salgına yönelik rastgele taramaların durumu değerlendirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızla işbirliği içinde taramaların devam ettirilmesi salgının seyri açısından önemli bir gösterge olarak görülmüştür.

4. Mevcut aşılama durumu da değerlendirilmiştir. 1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı %67, 2 doz aşılı olanların oranı ise %59'dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın %70'in üzerine çıkarılması gerekmektedir.

5. Salgın sona ermeden ve toplumsal bağışıklık elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.