Bingöl Ramazan Bayramı namazı 2022 saat kaçta kılınacak? Diyanet Bingöl bayram namazı saati vakti 2022 belli oldu!

Mübarek Ramazan Bayramı için sayılı saatler kaldı. Bingöl bayram namazı vakti de bayramın ilk sabahı bu ibadeti yerine getirmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. 30 gün boyunca oruç tutan Müslümanlar bayrama ve sevdiklerine kavuşmanın sevincini yaşıyor. Peki, 2022 Bingöl bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Bingöl bayram namazı saati için çok az kaldı. 2 Nisan Cumartesi günü başlayan Ramazan ayı 1 Mayıs Pazar günü tutulacak son oruçla bitiyor. Bingöl bayram namazı saati vakti de namaza gitmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte 2022 Bingöl bayram namazı saati vakti...

BİNGÖL BAYRAM NAMAZI VAKTİ 2022

Diyanet tarafından paylaşılan bilgilere göre 2 Mayıs Pazartesi sabahı Bingöl bayram namazı saat 05:51'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN BAYRAMI İBADETLERİ

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.