Binbir surat Aslı! Sıkıysa Yakala filmini hatırlattı... Hollywood tarzı vurgun

Kendisini hakim, doktor ve ekonomist olarak tanıtıp 3 milyon liralık dolandırıcılık yapan Aslı Ceylan Aydoğdu ve adamları yakalandı. Vurgun yöntemi, Hollywood yapımı ‘Sıkıysa Yakala' filmini hatırlattı.

SONER KAN

Adana Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlar ekipleri, liderliğini Aslı Ceylan Aydoğdu'nun yaptığı dolandırıcılık çetesini 6 ay boyunca takip etti. 26 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda Aydoğdu ile birlikte sevgilisi Fatih Ataman (48) ve adamları Serdar T., Yunus A., Mehmet K. gözaltına alındı. Aydoğdu'nun, dolandıracağı kişiler hakkında önceden araştırma yapıp onlar hakkında bilgi topladığı, sonrasında stratejisini belirleyip harekete geçtiği öğrenildi.

BERAAT VE KAZANÇ VAADİ

Kadın çete liderinin kendisini kimi zaman hakim ve savcı, kimi zaman da doktor ve avukat olarak tanıttığı tespit edildi. Suç ortağı Fatih Ataman'ın da jandarma istihbaratta görevli 'albay' olduğunu öne sürdüğü belirlendi. Şebekenin başta FETÖ olmak üzere organize suç örgütlerine yönelik soruşturmalarda yargılananlardan beraat ettirme vaadiyle para aldığı saptandı. Çetenin işadamlarını da tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı. Kendisini finans danışmanı olarak tanıtan Aydoğdu'nun işadamlarını ise paralarını borsada değerlendirme vaadiyle kandırdığı öğrenildi. Şebekenin son bir yılda 30 kişiyi 3 milyon lira dolandırdığı anlaşıldı.

Leonardo DiCaprio, 'Sıkıysa Yakala' filminde savcı, doktor, borsacı kılığına girerek dolandırıcılık yapıyordu.

KANUNLARI EZBERLEYİP İMAJ EĞİTİMİ ALDI

Aslı Ceylan Aydoğdu'nun kendisini özellikle ceza hukuku alanında uzmanlık derecesinde geliştirdiği öğrenildi. Kadın elebaşının diksiyon ve giyim konusunda da özel eğitim aldığı belirlendi.