Binayı metro değil zayıf zemin yıktı... Arslan Apartmanı için ikinci rapor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 29 Ekim'de çöken 7 katlı Arslan Apartmanı hakkında hazırlanan ikinci bilim kurulu raporu, çöküşün metro inşaatından kaynaklanmadığını ortaya koydu. Raporda, binanın zayıf zemini ve imalat hatalarının ana nedenler olduğu vurgulandı.

HABER MERKEZİ

Kocaeli Gebze'de 29 Ekim'de çöken 7 katlı Arslan Apartmanı ile ilgili ikinci bilim kurulu raporu tamamlandı. Raporda, çökmenin metro inşaatıyla ilgisi olmadığı, esas nedenin binanın zayıf zemini ve yapıdaki imalat hataları olduğu vurgulandı.

Raporda, yeraltı su seviyelerinin zamanla zeminde boşluklar oluşturduğu, bu boşlukların temel altındaki taşıyıcı zemini zayıflattığı belirtildi. Ayrıca, bazı beton dayanım değerlerinin binanın proje standartlarının altında kaldığı ifade edildi. Bilim Kurulu, metro inşaatı sırasında ölçülen toplam zemin hareketinin en fazla 5 santimetre olduğunu ve bu değerin binada aniden oluşan çökme boşluğunu açıklayamayacağını bildirdi.

4 KİŞİLİK AİLE YOK OLMUŞTU

Çöken binada baba Levent, anne Emine Bilir ile çocukları Muhammet Emir (12) ve Hayrunnisa Nur (14) hayatını kaybetmiş; Dilara Bilir (18) yaralı kurtarılmıştı.