Yeni kısıtlamalar gelecek mi? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Bilim Kurulu bugün video konferans yöntemiyle toplanacak. Koronavirüs vaka sayısının yeniden 20 bin üzerine çıkması yeni kısıtlama kararlarını da beraberinde getirecek mi merak ediliyor. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yeni kısıtlamalar gelecek mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Vaka sayılarının artması ile kısıtlamaların yeniden gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Vatandaşlar "Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta? Yeni kısıtlamalar gelecek mi?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

BİLİM KURULU TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 16.30'da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00'de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

Bakan Koca'nın yeni açıklamaları haberimiz içerisine eklenecektir.

BAKAN KOCA'NIN GEÇEN HAFTAKİ AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Mevcut durum bayram tatilindeki bulaşmaların artarak devam ettiğini ortaya koymaktadır. Salgın, hayatın inkar edilemez bir gerçekliğidir. Salgın gündemine alışılmış olsa bile salgına karşı verilecek mücadele basite indirgenemez. Riske karşı gerekli tedbirleri almak, içten içe korktuğu halde hastalık yokmuş gibi davranmaktan daha kolaydır. Zor kazandığımız iyi alışkanlıklarımıza geri dönmeliyiz. Unutmayın, kalabalıklar yine riskli, maske yine gereklidir."

Koca, 18 yaş ve üstü nüfus için yapılan aşılama takvimine sadık kalındığını belirterek, ilk doz aşısını yaptıranların oranının yüzde 66'nın üzerinde olduğuna dikkati çekti.

İlk doz oranının, tedarikte yaşanan zorluk aşılır aşılmaz hızla bu düzeylere ulaşmasının toplumun aşı kararlılığının kanıtı olduğunu ifade eden Koca, "Aşı olmayı erteleyenlerimiz var. Aşı olmamakla bugün risk alsalar da bilim insanları onlara ikna edici açıklamaları sundukça, düşünceleri değişecektir. Sağlık, kararsızlığa, karşıtlığa elverişli bir konu değildir. İnsanlığın ve bilim dünyasının tamamına yakını ise yanlışta birleşmez." uyarısında bulundu.