DHA
Beyoğlu'ndaki Katolik Kilisesi Sent Antuan Kilisesi'nin sözde varislerini bularak hazırladığı sahte belgelerle satışa çıkartan Sebahattin G.'nin lideri olduğu 14 kişilik şebeke hakkında dava açılmıştı. Şebekenin Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan ve Fransız gibi yabancı uyruklu kişilere ait gayrimenkulleri bir şekilde sahte vekaletnamelerle 'mirasçı' gibi görünerek 50 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıktı.
Bu süreçte G.'nin Sıraselviler'de, 1980'li yıllarda ölen Alman çifte ait 3 daireli tarihi apartmanı sahte belgelerle sattığı belirlendi. Ancak apartman sakinleri yine sahte belge çıkaran Adnan D.'nin yıllarca kendilerinden kira aldığını öne sürdü.
Apartmanın Alman Wilhelm Franz ve Helene Kroker'e ait olduğunu söyleyen kiracı Füsun Demireli, "Daireyi 35 sene önce babam kiralamıştı. Sahipleri biz burayı kiralamadan yani 1980'li yıllarda ölmüş. Avukat Adnan D.'nin vekaletinin sahte olduğu Almanya'dan gelen resmi belgelerde ortaya çıktı" dedi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün apartman için tecil davası açtığını anlatan Demireli, dava sürerken apartmanın satıldığını söyledi.
KÖPRÜYÜ SATARKEN YAKALANMIŞTI!
1923'te İstanbul'da doğan Osman Ziya Sülün, nam-ı diğer 'Sülün Osman', tramvay, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara 'satarak' ya da 'kiraya vererek' efsane haline geldi. 20 Nisan 1962'de hapisteyken 'Alınteri ile Yaşamak' konulu konferans verdiği bilinen Sülün Osman'ın dolandırıcılıkları birçok filme konu oldu. Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalanan Osman, 1984'te otelde kalp krizinden öldü ve kimlik taşımadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldü.