Beş kişiyi komplo teorileri öldürdü

İsviçre'de komplo teorilerine inanan 5 kişilik aile, 7'nci kattan atladı. Ailenin pandemi ve Ukrayna savaşının ardından dünyanın yaşanmaya değer olmadığına inandığı ortaya çıktı.

İsviçre'de geçen yıl 24 Mart'ta yaşanan olayda Nasrine Feraoun (41), ikiz kız kardeşi Narjisse, kocası Eric David (40) ve 8 yaşındaki kızları, yedinci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Adli kanıtlar ölümlerden önce herhangi bir boğuşma izine rastlanmadığını ortaya koyarken, otopsilerde de uyuşturucu izine rastlanmadı. Polis ise olayı toplu intihar olarak değerlendirdi. İsviçreli yetkililer, anne ve kız kardeşinin hayatta kalma ve komplo teorileriyle yakından ilgilendiklerini belirtti. Adli tabibin raporunun yanı sıra yakındaki güvenlik kamerası görüntüleri de polislerin intihar teorisini destekledi.

KOVİD VE SAVAŞ ETKİLEDİ

Polis ailenin evinin yiyecek, ilaç ve hijyen malzemeleriyle dolu olduğunu olaydan önceki bir yıllık süreçte hiç dışarı çıkmadıklarını aktardı. Buna göre iki çocuk evde eğitim görüyordu ve anne ile ikizi hükümetten şüpheleniyordu. Kadınlar, dünyanın düşmanca bir yer olduğuna inanıyorlardı ve çocuklarını da buna inandırmışlardı. Yetkililer, Kovid-19 salgını ve Ukrayna'daki savaşın bu inancı desteklediğini söyledi. Ayrıca, polisin dairede ve elektronik cihazlarda yaptığı aramada, toplu intiharlarının dikkatlice planlandığı, hatta prova edildiği ve ailenin 'daha iyi bir dünyaya taşınmak' için doğru anı beklediği ortaya çıktı. İntiharın, babanın çocuklarından birinin evde eğitim görmesiyle ilgili birkaç mektuba cevap vermemesi üzerine Montrö polisinin yaptığı sosyal yardım ziyaretinin ardından gerçekleştiği bildirildi.

ZENGİN VE EĞİTİMLİLERDİ

Fransız Journal du Dimanche gazetesi, baba Eric David'in Marsilya'nın zengin bir semtinde büyüdüğünü ve ülkenin en prestijli okullarından biri olan Ecole Polytechnique'e gittiğini söyledi. Paris'in seçkin okulunda eğitim alan annenin diş hekimi, kız kardeşin ise göz doktoru olduğu öğrenildi.