Berat'ı ölüme komşusu itmiş

Sulama kanalında akıntıya kapılıp boğulan küçük Berat'ı komşusunun ölüme ittiği oraya çıktı. Katil zanlısı Anıl Songürer, “Yüzme bilmediği için duvardan tutuyordu, elini çekip suya düşürdüm” dedi.

SONER KAN

Adana'da 2 yıl önce eşinden boşanan Songül Kılıç, 9 yaşındaki oğlu Berat Coşan Göl'ü de yanına alıp Yüreğir'deki annesinin yanına yerleşti. 21 Haziran'da Berat, üst kat komşusu Anıl Songürer'le (19) serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalına gitti. Yüzme bilmeyen çocuk, kıyafetleriyle girdiği kanalda akıntıya kapılıp kayboldu. Durumu polise bildiren Songürer, arama ve kurtarma çalışmalarına da katıldı. Aynı akşam Berat'ın cesedine ulaşıldı.

BİBERİ YEDİ, KİNLENDİM

Görgü tanığı olarak ifade veren Songürer, "Anıl abi beni kurtar diye bağırdı, ben de yardım çağırmaya koştum" dedi, serbest kaldı.

4 ay sonra polise giden komşu, vicdan azabı çektiğini belirterek suçunu şöyle itiraf etti: "Berat beni görünce küfür ediyordu. Olay günü apartman bahçesine ektiğim biberleri yiyince kinlendim. Nane toplamak için kanala gidecektim, onu da çağırdım. Suya girdi, elleriyle de betonu tutuyordu. Ben suya girmeyince laf attı. İki elimle onun betonu bırakmasını sağladım. Bir süre çırpınarak suya gömüldü."

CEHENNEMİ YAŞATTILAR

Oğlunun büyüyünce polis olup kendisine bakacağını söylediğini anlatan anne Songül Kılıç, "4 aydır yaşayan ölü gibiyim. Bana bu dünyada cehennemi yaşattılar" diyerek isyan etti.

TAZİYEYE BİLE GİTTİ

Ölüme ittiği çocuğu arama çalışmasına katılan katil zanlısı, acılı anneye taziye ziyaretinde bulundu. Hain komşu, Berat'ın mevlidinde de babasını teselli etti.