Berat Kandili'nde hangi zikirler ve tesbihler çekilir? Berat Kandili'nde çekilecek en önemli tesbihler ve zikirler!

Berat Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler yoğun ilgi gören konulardan biri oldu. Bugün Berat Kandili idrak edilecek. Bu önemli günü bol bol ibadetle geçirecek olan kişiler Berat Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirleri araştırmaya başladı. Kandiller, rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı özel zamanlardan biridir. Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan dünyaya toplu olarak indiği gece olacakta belirtilmektedir. Berat Kandili'nde hangi zikirler ve tesbihler çekilir? Berat Kandili'nde çekilecek en önemli tesbihler ve zikirler neler?

Berat Kandili, yüce Allah'tan mağfiret ve rahmet dilenecek en özel gecelerden biridir. Kandil günü ibadet edecek vatandaşlar, Berat Kandili'nde hangi zikirler ve tesbihler çekilir? Berat Kandili'nde çekilecek en önemli tesbihler ve zikirler neler? sorularına yanıt arıyor. Şaban ayının on beşinci gecesi olarak bilinen Berat Kandili, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in toplu olarak indiği gece olarak da bilinmektedir. İşte çekilecek tesbihler ve zikirler...

BERAT KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK TESBİHLER NELER?

Bin adet Estağfirullah El Azim

Bin 1 adet ihlas Suresi

Bin adet La İlahe İllallah

Bin adet Salavat

Yüz adet Habinallahü Vegniğmel Vekil

Yüz adet Besmele

129 Adet Ya Latif

Berat Kandilinde "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

BERAT KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER NELER?

Berat Kandili çekilecek tesbihleri: Berat Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir : "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".

Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur'an'da "Berae" kökünden 25 kelime bulunmakta olup, bunlardan sadece iki tanesi "Beraet" şeklinde geçmektedir. Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır.

Berat Kandili'nde ne olmuştur, önemi nedir? İşte Berat Kandili gecesinin fazileti!

Istılah olarak berat ise, Allah'ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır. Bu gecede Allah'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan Şaban ayının on beşinci gecesidir.

Bu gece yüz rekat namaz kılınır. Bu namazdan sonra şu tesbihler çekilir:

Estağfirullahe'l- azim ve etübü ileyh.

Anlamı: Azim olan Allah'ı tesbih ve O'na hamd ederim.

"Allâhumme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin bi adedi ilmike".

Anlamı: Ey Allah'ım ! Afendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) ve efendimiz Hz.Muhammedin (S.A.V.) aline nihayetsiz olan ilminin adedince salatu selam ve bereketler ihsan eyle.

Berat Kandilinde;

Lâ ilâe illallah,

Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed,

Estağfirullah,

Sübhànallah,

Elhamdülillâh,

Allahu ekber,

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm,

Allah, zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Berat Kandili (gecesi) Şaban ayının onbeşinci gecesidir. Aslı "Berâet"tir. Berat sözlükte; "bir zorluktan kurtulmak ve beri olmak" demektir. Ayrıca bu geceye "Leyle-i Mübâreke" denir, bereketli bir gece. "Leyle-i Berâe" denir. "Leyle-i sâk" vesîka gecesi denir. "Leyle-i rahme" ve rahmet gecesi denir.

Berat Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler neler? Berat Kandili'nde hangi zikirler ve tebihler çekilir?

Berat Kandili 100 rekat namaz kılınışı nasıldır? Berat Kandili namazı nasıl niyet edilir?

Berat Kandili ve Cuma mesajları ikisi bir arada! Cuma günü ve Berat Kandili en güzel, hadisli, dualı mesajlar!