Kandil ne zaman hangi gün idrak edilecek

Berat Kandili anlamı önemi ne, 2017 Berat Kandili hangi gün ne zaman? Berat Kandili bu sene 10 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor.geçirmek gerekir.

Ramazan ayından öncesi son kandil olan Berat anlamı itibariyle de büyük öneme sahip. İşte Berat Kandili ve Berat kelimesinin anlanın detayları... Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir.  

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN HANGİ GÜN? 

Berat Kandili mübarek üç ayların son kandilidir. Hicri takvime göre Şaban ayı'nın 15. gecesi kutlanan Berat Kandili'nin, bu sene ne zamana denk geldiği araştırılmaya başlandı. 2016'te 21 Mayıs'ta kutlanan Berat Kandili bu sene 10 Mayıs Çarşamba gününe denk gelmektedir. 

BERAT GECESİNİN 5 ÖNEMLİ MADDESİ

 
1. Bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması.
 
2. Bu gecede yapılacak ibadetlerin diğer vakitlere nispetle kat kat sevaplı olması.
 
3. İlâhi rahmetin bütün âlemi kuşatması.
 
4. Allah’ın af ve bağışlamasının coşması.
 
5. Peygamberimize tam bir şefaat yetkisinin verilmiş olması.

BERAT KANDİLİ'NDE OKUNACAK DUALAR

Beraet gecesinde kılınması tavsiye edilen Hayır Namazı vardır. 100 rekatlık bu namazı kılan kimse o sene ölürse şehitlik mertebesine nâil olur. Namaza şöyle niyet edilir;

“Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle”

Her rekatte Fatiha’dan sonra 10 İhlas-ı Şerif okunur. İki rekatte bir selam verilerek 100 rekate tamamlanır.
Namazdan sonra ; Allâhü Teâlâ’nın “Hû” ism-i şerîfinin ebced hesabına göre değeri 11’dir. Resûlullâh Efendimiz’in isimlerinden “Tâhâ”nın ebced hesabıyla değeri 14 olduğu için aşağıdaki 11 şey 14 kere okunur. Bunlar;

1.İstiğfar:

2.Salevat-ı Şerife (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)

3.Fatiha-i Şerife

4.Ayet’ül-Kürsî

5.Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. (Lekad câeküm)

6. 14 kere Yâsîn, Yâsîn ... dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf.(Yâsîn-i Şerîf’te 7 zahiri, 7 batini “Mübîn” vardır. Böylece o da 14 olur.)

7.İhlas-ı Şerif

8.Felak Sûresi

9.Nâs Sûresi

10. “Sübhânallâhi ve’l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l- azîm.” duası 14 kere.
11.Salevat-ı Şerife 14 kere okunur ve dua edilir.(Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed). Salat-ı Münciye okumak daha efdaldir.