Berat Kandili 100 rekat namaz kılınışı nasıldır? Berat Kandili namazı nasıl kılınır ve nasıl niyet edilir?

İslam inancına göre berat, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor. Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili bugün idrak edilecek. Bu özel ve anlamlı geceyi dua, ibadet ve namaz ile geçirmek oldukça faziletlidir. Berat Kandili 100 rekat namaz kılınışı nasıldır? Berat Kandili namazı nasıl niyet edilir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

İslam aleminin heyecanla beklediği Berat Kandili bugün büyük bir coşku içinde kutlanacak. Berat Kandili, 13 Şubat'ta başlayan "Üç aylar"ın ikincisi şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor. Bu geceye "Leyle-i Mübâreke" denir, bereketli bir gece. Berat gecesini ibadet ve dua ile geçirmek oldukça faziletlidir. Peki, Berat Kandili namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? İşte, Berat Kandili 100 rekatlık namaz kılınışı sizlerle...

BERAT KANDİLİ NAMAZI KAÇ REKATTIR, NASIL KILINIR?

Berat gecesinde kılınacak namaza Salat-ül-hayr[Hayır Namazı]denir. Bu namaz 100 (yüz) rekâttır. Her rekâtta Fatiha suresinden sonra on defa İhlas suresi okunarak kılınır.

Berat Kandili ve Cuma mesajları ikisi bir arada! Cuma günü ve Berat Kandili en güzel, hadisli, dualı mesajlar!

100 rekat namazı dinlenerek kılabilirsiniz, ara vermeden kılmak şart değildir. Berat Kandili gecesi kılacağınız 100 rekat namazı akşam namazından sabah vaktine kadar ara vererek kılabilirsiniz.

100 rekatlık namazda okunan ihlası şerifleri 10 okumak yerine her rekatta 100 defa okuyarak 10 selamda da kılınabilir. Ancak 50 selam ile 100 rekat kılmak daha faziletlidir. Bu namazın özelliği yapılan secdelerin çok olmasıdır.

BERAT GECESİ NAMAZININ KILINIŞI

Namazın kılınışı şöyledir;

– 2 rekatta bir selam vererek kılınır.

– Her rekatta Fatiha Suresi'nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur.

– İlk rekatlarda Fatiha'dan önce Sübhaneke okunur.

– Fatiha'da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake'de Besmele çekilmez.

BERAT KANDİLİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

100 rekatlık Berat Kandili namazı kılan kimse o sene ölürse şehitlik mertebesine nail olur. Berat Kandili namazına şöyle niyet edilir;

"Ya rabbi , niyet ettim rıza-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süeda defterine kaydeyle"

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Berat Kandili (gecesi) Şaban ayının onbeşinci gecesidir. Aslı "Berâet"tir. Berat sözlükte; "bir zorluktan kurtulmak ve beri olmak" demektir. Ayrıca bu geceye "Leyle-i Mübâreke" denir, bereketli bir gece. "Leyle-i Berâe" denir. "Leyle-i sâk" vesîka gecesi denir. "Leyle-i rahme" ve rahmet gecesi denir.

Berat Kandili kutlama mesajları 2021! Berat Kandili resimli, hadisli, dualı, uzun ve kısa en güzel tebrik mesajları ve sözleri!

Berat Kandili'nde neler yapılmalı? Berat Gecesi yapılacak ibadetler hangileri?

Peygamberimizin Berat Kandili duası nedir? Berat Gecesi okunacak dualar nelerdir?

Yarın kandil mi? Yarın ne kandili?