Beğendili piliç pirzola tarifi ekrana geldi. Seda Sayan'ın sunumuyla Kanal D'de yayınlanan programda her gün gelinler farklı yemeklerle ekran başında izleyenlere alternatif tarifler önermiş oluyor. Peki, Gelinim Mutfakta beğendili piliç pirzola nasıl yapılır? Kanal D'nin gündüz kuşağı yarışmasında yer alan Beğendili piliç pirzola tarifi sizlerle...
BEĞENDİLİ PİLİÇ PİRZOLA MALZEMELERİ
6 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 (yarım) su bardağı süt
1/2 (yarım) su bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Tavuk İçin;
750 gr pirzola tavuk
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Toz biber
Karabiber
Tuz
(Arzunuza göre baharatları çeşitlendirebilirsiniz)
BEĞENDİLİ PİLİÇ PİRZOLA TARİFİ
Patlıcan beğendi için; patlıcanları közlüyoruz ve soyarak ufak ufak doğruyoruz.
Tavaya tereyağı ve zeytinyağını alarak, un ilave edip kavuruyoruz.
Patlıcanları unun üzerine alarak, iyice eze eze karıştırıyoruz.
Ardından ocağın altını kısarak, patlıcana sütü yavaşça ekliyoruz.
Kaynayana dek karıştırıyoruz. Kaynayınca, kaşar ve tuz ekleyerek ocağı kapatıyoruz. Kıvamı koyu ise, sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tavuk için; jülyen şeklinde tavuklarımızı keserek, sosu ile bütünleşmesini sağlıyoruz. Eğer 1 gün önceden tavuk karışımını hazırlarsanız enfes oluyor tavsiye ediyorum ama acilse hemen yapabilirsiniz tabi.
Tavukları tavaya yağ almadan, teker teker koyarak iki tarafının pişmesini sağlıyoruz. Izgara lezzetinde oluyor şiddetle tavsiyemdir.
Beğendiyi tabağa alarak, üzerine tavukları yerleştiriyoruz.