Bedir Acar daha önceden uyarmıştı! RTÜK Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar için harekete geçti

Show TV'de yayımlanan ve büyük tepki çeken Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileriyle ilgili RTÜK harekete geçti. İnceleme başlatılan iki dizi hakkında daha önceden yazdığı yazılarla uyarılarda bulunan Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, ''Show TV'de kilise misyonerliği'' başlıklı köşe yazısında televizyon ekranlarında ortaya konan sinsi oyununun perde arkasını ele aldı.

Toplumun milli ve manevi değerlerini aşağılamaya kalkan diziler hakkında RTÜK inceleme başlattı.

Sosyal medyada sıkça gündeme gelen muhafazakar görünümlü ailelerin işlendiği Kızıl Goncalar ile Kızılcık Şerbeti dizilerine gelen şikayetler her geçen gün artarken son işlenen papaz sahnesi toplumda oluşturulmak istenen sinsi oyunu bir kez daha gözler önüne serdi.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN 'MİSYONERLİK' SAHNESİ

Kızılcık Şerbeti'nin 69. bölümünde FETÖ'nün kilise propagandasına dönüşen 'Dinlerarası Diyalog' söylemi işlenerek skandal bir olaya imza atıldı.

FETÖ'NÜN SİNSİ HEDEFİ

Büyük tepki çeken 'misyonerlik' sahnesi FETÖ'nün sinsi hedefini akıllara getirirken dindarları hedef alan sahneleriyle gündemde sıkça tartışılan Kızıl Goncalar'ın senaristinin de FETÖ filmlerinin senaristi olduğu biliniyor.

RTÜK: YASA İHLALİ YAPAN YAPIMLAR VARSA GEREKLİ MÜEYYİDELER UYGULANACAKTIR

Duyarlı vatandaşların Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileriyle ilgili şikayetlerini gündemine alan RTÜK'ten açıklama geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üst kurulun yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmekte olduğunu bildirdi.

Hem çok izlenen hem de çokça şikayet edilen yapımlar olan dizi filmlerin yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmekte olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, milli güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BEDİR ACAR, KÖŞE YAZISINDAN DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Akşam Gazetesi Yazarı Bedir Acar, "Show TV'de kilise misyonerliği" başlıklı köşe yazısında Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti ile ilgili daha önce yazılar yazdığını ifade ederek, 'truva atı'na dönüşmüş durumda olan dizilerin haktan görünüp zehri altın tasta sunduğunu ifade etti

Bedir Acar'ın köşe yazısı için tıklayın...